Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre-profil melder sig ind i Radikale i protest

Jens Rohde har haft en lang politisk karriere i Venstre. Men nu skifter han til Radikale Venstre
Jens Rohde har haft en lang politisk karriere i Venstre. Men nu skifter han til Radikale Venstre

Venstres skeptiske EU-kurs og den stadig strammere tilgang på asylområdet udløser nu et partiskifte af den tunge slags. Venstres mangeårige profil Jens Rohde melder sig ud af partiet i protest og går til de radikale.

Det skriver Politiken.

Udmeldelsen sker efter mange års hård kritik af V-toppen fra Rohde, der senest i 2014 blev genvalgt til Europaparlamentet for Venstre. Samtidig er han partiets viceborgmester i Viborg byråd og har en fortid som Venstre-spydspids. I starten af 00'erne var han politisk ordfører. Men nu har Rohde fået nok.

»Da jeg for halvandet år siden gik til kamp for at få Kristian Jensen som formand i Venstre, brugte jeg argumentet, at vi var ved at ligne DF light. Dengang havde jeg aldrig forestillet mig, at Venstre skulle være forfatter til de forslag, der så er kommet nu«, siger Jens Rohde med henvisning til de omfattende stramninger af asyl- og udlændingepolitikken, som V-regeringen har gennemført og varslet de seneste måneder.

Jens Rohde advarer om, at der er sket et generelt »værdiskred« i borgerlig blok.

»Hvis jeg ser ud over blå blok i dag, er der ikke flere liberale grundprincipper i det, der foregår, end der er russere i en russisk salat«, siger Jens Rohde til Politiken.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, er ikke enig i eksmedlemmernes kritik.

»Vi har en udlændingepolitik, der går på to ben. Det er et tab for Venstre, hver gang et medlem forlader Venstre, og det er naturligvis også et tab, når nogle, der er valgt på Venstre-stemmer og dermed har et Venstre-mandat, forlader Venstre«, siger Kristian Jensen til Politiken.

/ritzau

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.