Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre opfordrer regeringen til nye forhandlinger om vandregning

Partierne bag vandsektorloven kunne ikke blive enige om en løsning på de højere vandregninger inden årsskiftet. Nu opfordrer Venstres Kristian Jensen regeringen til at genoptage forhandlingerne.

Skat opkræver fremover en ekstrabeskatning af vandselskaberne, som betyder, at du kan risikere en vandregning, der bliver 1.000 kroner større.

Og det får Venstres næstformand, Kristian Jensen (V), til at opfordre regeringen til at vende tilbage til forhandlingslokalet om vandsektorloven, så der kan findes en løsning.

Inden nytår brød forhandlingerne mellem regeringen, Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti sammen, fordi partierne ikke kunne blive enige om hvordan den ekstra vandregning skulle håndteres.

»Jeg er rigtig irriteret over, at det ikke lykkedes at lave en aftale med regeringen sidste år, der blandt andet skulle løse det her skattespørgsmål om vandværker. Vi havde forhandlinger om at løfte grænsen for, hvornår man er under bureaukratisk styre for vandværker og samtidig løse skattespørgsmålet,« siger Kristian Jensen.

Det hele er lidt teknisk, men kort fortalt handler det om den vandsektorlov, som blev vedtaget i 2009, mens Venstre sad i regering. Her besluttede politikerne blandt andet at give selskaberne mulighed for at opkræve penge over vandtaksten til nye investeringer. Men siden er en ny regering kommet til, og nu har kursen ændret sig.

»Vi vurderede ikke, at der ville være skattepligt dengang. Der er så lavet en ny vurdering, der gør, at der kommer skattepligt ind. Og det synes vi i Venstre, at man burde løse, så vi ikke får den her prisstigning for borgerne. Så loven lever ikke op til det, som vi havde forudsat, dengang vi vedtog den,« siger Kristian Jensen.

Hvis regeringen indkalder til forhandlinger igen, står Venstre klar.

»Men der er kun grund til at møde op til forhandlinger, hvis regeringen er klar til at strække sig det stykke længere, så vi kan få løst problemet,« siger Kristian Jensen.

Vandsektorloven regulerer vandsektoren i Danmark og har til formål at sikre vand- og spildevandshåndtering af »høj sundheds- og miljømæssig kvalitet, som tager hensyn til forsyningssikkerheden og naturen«, skriver Naturstyrelsen.

Det har på nuværende tidspunkt ikke været muligt at få en kommentar fra miljøminister Kirsten Brosbøl (S).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.