Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre om USAs angreb i Syrien: Forhåbentlig begyndelsen på enden for Assad

Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, kalder det »den helt rigtige beslutning«, at USA i nat angreb Syriens regime med Tomahawk-missiler.

Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen kalder USAs angreb i Syrien for »den helt rigtige beslutning«.
Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen kalder USAs angreb i Syrien for »den helt rigtige beslutning«.

Et nødvendigt træk.

Sådan beskriver Michael Aastrup Jensen, Venstres udenrigsordfører, nattens dramatiske eskalering af konflikten i Syrien.

Amerikanske flådefartøjer i det østlige Middelhav affyrede i nat 59 Tomahawk-missiler mod en syrisk luftbase nær Homs i det nordlige Syrien. Seks personer meldes ifølge nyhedsbureauet Reuters dræbt.

Det er første gang i løbet af den seks år lange og uhyre blodige borgerkrig, at USA retter et militært angreb mod Syriens præsident, Bashar al-Assad, og hans regime. Angrebet er ifølge USAs præsident, Donald Trump, en nødvendig reaktion på det syriske regimes kemiske giftangreb på egne borgere tidligere på ugen, hvor flere end 80 mennesker blev dræbt. Mange af de dræbte var børn.

»Det var den helt rigtige beslutning, at USA angreb. Når nogen bruger kemiske våben, er man nødt til at trække en streg og følge op med handling. Ellers giver man ikke bare præsident Assad, men også andre diktatorer carte blanche til at bruge sådan et våben,« siger Michael Aastrup Jensen.

Ifølge Venstres udenrigsordfører kan nattens missilangreb være begyndelsen på enden for Syriens diktator.

»Den langvarige konsekvens bliver forhåbentlig, at præsident Assad ikke har nogen fremtid i Syrien, for der kommer aldrig fred i Syrien, så længe Assad har noget som helst at sige. Det er gætværk, men jeg tror, at Donald Trump vil undergrave Assad. Og jeg tror, at det vil foregå under radaren,« uddyber Michael Aastrup Jensen.

Nattens angreb øger spændingerne mellem USA og Rusland, som meget aktivt støtter præsident Assad regime i krigen mod egne borgere. Ruslands præsident, Vladimir Putin, har allerede fordømt USAs angreb som en aggression mod en suveræn stat og en krænkelse af folkeretten. Det skriver russiske nyhedsbureauer ifølge Ritzau på baggrund af en meddelelse fra Kreml.

»Man skal lægge vægt på, at Rusland har meget, meget kraftigt antiluftskyts i Syrien. Og så vidt jeg forstår, blev det ikke anvendt i forbindelse med det amerikanske angreb,« siger Michael Aastrup Jensen:

»Jeg tror også, at man skal lægge vægt på Ruslands udmelding i går om, at den russiske støtte til Assad ikke er ubetinget. Rusland ved godt, at det er svært med kemiske våben.«

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.