Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre om akutpakke: Grinagtig aftale

Regeringen har kastet sig ud i et grinagtigt cirkus med den anden akutpakke, hvor en stor del af jobopslagene øjensynligt ikke stemmer overens med de langtidslediges behov, mener Venstre.

Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs.
Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs.

Regeringen burde have forudset, at der bliver opslået akutjob, som reelt ikke er relevante for de langtidsledige, mener Venstre.

- Når man beder kommuner og regioner om at melde alle job som akutjob, så vil det her jo ske, og det siger alt om, hvor grinagtig den her aftale er, siger arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs (V).

Reaktionen kommer i kølvandet på, at Berlingske har kigget på de første 361 stillinger, der er blevet opslået som akutjob. De opslag henvender sig hovedsagligt til højtkvalificerede akademikere, heriblandt overlæger, og ikke til ufaglærte, som udgør størstedelen af de ledige, som står til at ryge ud af dagpengesystemet.

- Aftalen løser ikke problemet med langtidsledighed. Regeringen burde arbejde på at sende de ledige ud i rigtige job i stedet for at lave sådan et cirkus, som det der er tale om nu, siger Ulla Tørnæs.

- Hele aftalen er i sin grundsubstans forkert. Den skaber ikke et eneste nyt job. Man skulle have brugt kræfterne på at sende ledige tilbage på arbejdsmarkedet, og det gøres bedst ved at lave en intensiv opsøgende indsats over for private virksomheder, fortsætter hun.

Arbejdsmarkedsordføreren mener ikke, at man kan klandre kommuner og regioner for, at de opslåede akutjob ikke stemmer overens med det behov, der er blandt de langtidsledige.

- Regioner og kommuner gør, hvad de har aftalt med regeringen, men aftalen er i sin substans forkert, understreger Ulla Tørnæs.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.