Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre ønsker flere sanktioner mod Rusland

EU indførte i juli 2014 økonomiske sanktioner mod Rusland. De rammer energi-, forsvars- og finanssektoren.

Udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen (V) ser gerne flere sanktioner mod Rusland. Regeringen er åben over for at se på, om en af vejene frem kan være en dansk lov, der går mere direkte efter russiske rigmænd. Bjarke Bo Olsen/arkiv/Ritzau Scanpix
Udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen (V) ser gerne flere sanktioner mod Rusland. Regeringen er åben over for at se på, om en af vejene frem kan være en dansk lov, der går mere direkte efter russiske rigmænd. Bjarke Bo Olsen/arkiv/Ritzau Scanpix

Venstre håber på flere sanktioner mod Rusland.

Det siger Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen. Han er initiativtager til en høring onsdag om den såkaldte Magnitskij-liste.

- Danmark er allerede involveret i sanktioner mod Rusland gennem EU.

- Vi bør imidlertid se på, om vi kan øge presset mod Rusland ved at indføre den samme sanktionsliste som blandt andet USA, Storbritannien og de baltiske lande har indført, siger Aastrup Jensen i en skriftlig kommentar.

I april sagde udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), at Danmark overvejer at tage nye skridt for at straffe Ruslands politik over for omverdenen.

Det kan ske ved at forbyde navngivne russiske rigmænd indrejse og indefryse deres værdier.

Regeringen er åben over for at se på, om en af vejene frem kan være en dansk lov, der går mere direkte efter russiske rigmænd.

Efter onsdagens høring vil regeringen vurdere, om loven også bør indføres i Danmark.

USA, Canada og de baltiske lande har blandt andet indført den slags tiltag. Det kaldes populært en Magnitskij-lov. Lovgivningen har fået sit navn efter advokaten Sergej Magnitskij. Han døde i et russisk fængsel.

Han afslørede milliardsvindel i Rusland. Men han endte med selv at blive smidt i fængsel. Her døde han i 2009.

- Vi har fornyeligt set, hvordan personer med relationer til Putins (Ruslands præsident, Vladimir Putin, red.) indercirkel har benyttet et dansk pengeinstitut til at hvidvaske penge.

- Derfor er det afgørende, at også Danmark er med helt i front, når det gælder om at imødegå truslen fra Rusland, siger Aastrup Jensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.