Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre-medlemmer i kernelandet smutter i stor stil

I Venstres store lokalforeninger meldes der om et stort frafald af medlemmer i kølvandet på sagen om Lars Løkke Rasmussens partibetalte tøj og Mallorca-rejse.

Arkivfoto. Lars Løkkes tøjsag har skabt røre i Venstres bagland.
Arkivfoto. Lars Løkkes tøjsag har skabt røre i Venstres bagland.

Det kan godt være, at både Venstres folketingsgruppe og forretningsudvalg tirsdag fredede partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) i den nye bilagssag, men i dele af baglandet ser det anderledes ud.

Politiken skriver onsdag, at Venstres medlemmer melder sig ud i stor stil, og at partiet endda må vinke farvel til medlemmerne i det midtjyske kerneland.

Avisen har talt med partiforeningerne i en stribe centrale Venstre-kommuner i kølvandet på sagen om, at partikassen har betalt tøj til Løkke for 152.000 kroner og en rejse til Mallorca for både partiformanden, hans kone og søn efter valget i 2011. Og her meldes der både om udmeldelser og om, at hvervningen er sat på standby.

»Der er kommet udmeldelser, og det koster medlemmer. Det giver sig selv. Der er ingen tvivl om, at dette ikke er en vindersag for Venstre,« siger Jens Nicolai Vejlgaard (V), der er formand for Venstres forening i Ringkøbing-Skjern samt sidder i partiets forretningsudvalg, som tirsdag aften fredede Løkke efter et mere end fire timer langt møde.

Samme melding kommer fra lokalforeningsformand Christian Aagaard (V) fra Herning, der tæller 1.200 Venstre-medlemmer.

»Det koster os da medlemmer. Vi kan høre af folks refleksioner, at nogle bare ikke kan med Venstre længere. Vi kan tale nok så meget til besindighed,« siger han til Politiken.

I Horsens har man helt opgivet at hverve nye medlemmer, fortæller formand Per Svendsen (V). Imens opfordrer formanden for Venstres største lokalforening i Varde, Lotte Højmark Mundt (V), til, at medlemmerne bliver og kæmper for at rette op på partiets blakkede ry.

»Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke var medlemmer, der forsvandt. Det er ærgerligt, at man giver så hurtigt op, hvis der kommer modstand. Men der er jo ingen tvang,« siger hun til Politiken.

Det er endnu ikke muligt at sætte tal på antallet af udmeldelser, da medlemmerne ifølge Politiken betalte deres årskontingent for et par måneder siden. Det er først i starten af det nye år, at tallet kan gøres op.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.