Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre-mand fortryder botox-drilleri om Thorning

Drilleri var ikke okay, erkender Venstre-mand. Men han fortsætter alligevel sammenligningen.

Thomas Danielsen blev valgt til Folketinget i 2011.
Thomas Danielsen blev valgt til Folketinget i 2011.

Det kan gå stærkt under en debat.

Og åbenbart også lidt for stærkt.

Det skete i hvert fald for den unge venstremand Thomas Danielsen, der i aftes under duellen mellem Lars Løkke Rasmussen (V) og Helle Thorning-Schmidt (S) drillede statsministeren på sociale medier.

»Beklager HTS (Helle Thorning-Schmidt, red.). Folkets panderynker kan ikke fjernes med botox,« skrev venstremanden på Twitter.

LA: Ikke ok

Socialdemokrater og andre fra rød blok tog naturligvis hurtigt afstand fra drilleriet og tonen, der blev kaldt »sølle« og »til grin«.

Men også i blå blok var der hovedrysten.

Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, talte om en »plat kommentar«.

»Jeg tager 100 pct. afstand fra det niveau. Lad os tale politik. Det andet er IKKE ok!« skrev Samuelsen på Twitter og fik støtte fra en række andre borgerlige politikere.

Måtte beklage

Thomas Danielsen fortrød tilsyneladende mandag kommentaren.

»Mit tweet i aftes har skabt stor debat. Jeg beklager botox sammenligningen. Budskabet burde have været: ‘der er ingen nemme løsninger’,« skrev Thomas Danielsen på Twitter mandag morgen.

Kort efter sagde han dog til Ekstra Bladet, at ham kun kendte »to personer, der bruger botox: Ole Henriksen og Helle Thorning«.

Direkte adspurgt, hvorfra han vidste, at Thorning brugte botox lød svaret:

»Altså det, som man... Det vil jeg faktisk ikke citeres for«.

Det originale tweet står fortsat på Thomas Danielsens profil.

Partitop: Over stregen

Venstres næstformand, Kristian Jensen, er mandag formiddag ude med en løftet pegefinger til sin partifælle. Til Jyllands-Posten siger han:

»Det er at gå langt over stregen. Politik handler om politik, og vi går også nogle gange hårdt til hinandens politiske holdninger. Men vi skal ikke kommentere på udseende, eller nogle som helst andre ting af personlig karakter. Det er at gå over stregen,« siger Kristian Jensen.

Får det andre konsekvenser for Thomas Danielsen?

»Jeg har fortalt Thomas, at det er over stregen, og det forventer jeg, at han forstår,« siger næstformanden til Jyllands-posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.