Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Venstre må tage afstand fra Søren Pinds gøren og laden på Facebook«

Flere partier i oppositionen ønsker højere straffe for ærekrænkelse på nettet. Men Venstre bør starte med at tage en snak med Søren Pind om politikerens brug af Facebook, mener de Radikales retsordfører.

Jeppe Mikkelsen, Radikale Venstre.
Jeppe Mikkelsen, Radikale Venstre.

Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative ønsker højere straffe i sager om ærekrænkelse. Ifølge de tre partier har internettets udbredelse skabt en situation, hvor der er brug for stramninger på området, da konsekvenserne for ofre, der bliver hængt ud på nettet, kan være store, mens straffen til personerne bag ikke står mål med forbrydelsen.

Hos de Radikale er retsordfører Jeppe Mikkelsen positivt indstillet over for det forslag, som de tre oppositionspartier fredag fremsatte.

Men retsordføreren finder det »nærmest komisk«, at forslaget kom samme dag, som politiet offentliggjorde, at der ikke var beviser for en omstridt påstand, som Venstres Søren Pind fremsatte på sin Facebook-profil 25. december sidste år.

Her skrev politikeren, at en bilist bevist havde forsøgt at påkøre ham, og samtidig offentliggjorde Pind bilens mærke samt nummerplade.

- Hyg dig med politiet, flugtkørsel og bevidst påkørsel af politiker skal nok gå godt i retten, lød det i beskeden fra Venstre-politikeren.

Jeppe Mikkelsen er parat til at diskutere stramninger eller andre sanktioner i forbindelse med ærekrænkelse, men han mener altså, at Venstre bør begynde med at se indad.

- Det er et meget interessant forslag, fordi vi er meget enige med Venstre i, at internettet ikke skal bruges til at hænge folk ud. For eksempel ønsker vi ikke, at man får sådan nogle Facebook-domstole, siger Jeppe Mikkelsen.

- Vi har et retsvæsen, vi har politiet, vi har anklagemyndigheden, vi har domstolene og så videre til at tage sig af sådan nogle sager, som det Søren Pind lagde op på Facebook, og nu viste det sig endda, at der ikke var beviser for den påstand, som han hængte en person ud for, siger retsordføreren.

Så selvom han ser forslaget som interessant, så mener han også, at Venstre bør gribe i egen barn.

- Jeg ser også forslaget som et tegn på, at Venstre må tage afstand fra Søren Pinds gøren og laden på Facebook. Og det er jeg sådan set meget enig i, da vi som borgere - og især som politikere, hvor der er meget fokus på vores Facebook-profiler - ikke hænge folk ud, når der ikke er afgjort noget i sagen, siger Jeppe Mikkelsen.

Det er Peter Skaarup (DF), Dennis Flydtkjær (DF),Preben Bang Henriksen (V), Karsten Lauritzen (V), Tom Behnke (KF) og Mike Legarth (KF), der fredag fremsatte det såkaldte Forslag til folketingsbeslutning.

Her skriver de blandt andet:

- De elektroniske medier har gjort det muligt for enhver – hurtigt og enkelt – at udbrede budskaber til meget store befolkningsgrupper. Denne forøgede adgang til at få sine ytringer hørt i brede kredse har medført, at det er nødvendigt, at lovgiverne forholder sig til de potentielle skadevirkninger af den øgede adgang til at udbrede sine ytringer.

Ifølge politiet får bilisten, der kørte ind i Søren Pinds bil, en bøde for at have påkørt bilen og bagefter flygte fra stedet. Søren Pind har i forbindelse med meldingen fra politiet sagt, at han overvejer at gå videre med sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.