Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre-kvinde snupper post som ny formand for Danske Regioner

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i Region Syddanmark i Regionshuset i Vejle på valgaftenen under Regions- og Kommunalvalget 2017, tirsdag den 21. november.
Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i Region Syddanmark i Regionshuset i Vejle på valgaftenen under Regions- og Kommunalvalget 2017, tirsdag den 21. november.

Det bliver formanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), der de næste fire år kommer til at stå i spidsen for Danske Regioner.

Det ligger fast, efter at De Radikale har besluttet at pege på venstrepolitikeren som efterfølger til Bent Hansen (S), der ikke genopstillede ved valget i sidste uge.

»Stephanie Lose har vist, at hun har en åben og inddragende ledelsesstil. Hun har også de rette menneskelige og politiske lederegenskaber,« siger Karin Friis Bach (R), der er forhandlingsleder for De Radikale.

»Men først og fremmest hænger det sammen med, at Venstre først er kommet på banen med et godt tilbud til os.«

De Radikale får den magtfulde post som formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner.

»Det er en stor og vigtig post, der giver os konkret mulighed for at øve indflydelse på den politiske linje i Danske Regioner,« siger Karin Friis Bach.

Regionsvalget, der fandt sted samme dag som kommunalvalget i sidste uge, endte sådan, at rød blok har otte mandater i Danske Regioners bestyrelse. Og det samme har blå blok.

De Radikales enlige mandat er dermed afgørende for, hvem der får den magtfulde og profilerede formandspost, der siden regionernes oprettelse i 2005 har været besat af Bent Hansen.

Danske Regioner er en sammenslutning af landets fem regioner, der har som deres vigtigste opgave at drive sundhedsvæsnet.

Formanden for Danske Regioner er blandt andet i front, når regionerne hvert år forhandler med finansministeren om, hvor mange penge de skal have til deres arbejde.

Stephanie Lose tiltræder formelt, når Danske Regioner holder generalforsamling 22. marts.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.