Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre: Kritiseret udenrigsrapport er blot supplement

Til sommer fremlægger regeringen sin udenrigspolitik, men den bygger på rapport, som kaldes forældet.

København. Der er sket meget, siden regeringen for under et år siden modtog en omfattende rapport om Danmarks fremtidige udenrigs- og sikkerhedspolitik.

Siden er den amerikanske præsident Donald Trump kommet til, og briterne har stemt om at forlade EU. Men det ændrer ikke på rapportens overordnede konklusioner, mener udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen (V).

- Taksøe-rapporten har altid kun skulle være ét blandt meget baggrundsmateriale til brug for regeringens kommende udenrigspolitik. Det er et supplement, siger han.

Eksperter og diplomater har til Jyllands-Posten sagt, at rapporten fra udenrigsgranskeren Peter Taksøe-Jensen er forældet.

Men både forfatteren, der er ambassadør i Indien, og regeringspartiet Venstre er uenige.

Begge parter erkender dog, at der er sket store ændringer, som der skal tages hensyn til, når regeringen fremlægger sin politik til sommer.

- Selv om USA er et meget, meget stort land og samarbejdspartner, så vil vi i fremtiden også sige, når vi er uenige og agere på egne veje, hvis der er noget, vi er uenige i.

- Vi må se, hvordan vil det udfolde sig i praksis. Men vi er et selvstændigt land, og derfor har vi en selvstændig udenrigspolitik, siger Michael Aastrup Jensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.