Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre kræver undskyldning fra Vilhelmsen

Venstre kalder erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen i samråd for at få hende til at forklare, hvem i erhvervslivet der modarbejder regeringen.

ARKIVFOTO. Annette Vilhelmsen.
ARKIVFOTO. Annette Vilhelmsen.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) bør sige helt konkret, hvem i dansk erhvervsliv der aktivt modarbejder regeringens økonomiske politik. Kan hun ikke det, må hun komme med en undskyldning.

Det mener Venstres vækstordfører, Mads Rørvig (V), der nu kalder erhvervs- og vækstministeren i samråd for at få hende til at uddybe sin bredside mod erhvervslivet.

Bredsiden er affyret i Kjerteminde Avis, hvor SF-formanden beskylder erhvervslivet for at puste krisen kunstigt op i et forsøg på at bekæmpe regeringen.

- De borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering, siger Annette Vilhelmsen, der mener, at virksomhederne tænke for meget på profit og for lidt på samfundets bedste.

Over for ekstrabladet.dk fastholder hun sine udtalelser.

- Jeg kan ikke sige andet end, at der tilsyneladende er en stor modbevægelse til, at det ikke skal lykkes for os at komme igennem med rigtig mange af de gode investeringer og initiativer, vi har lavet.

Ministerens udmeldinger er arrogante og disrepektfulde over for erhvervslivet, mener Venstres Mads Rørvig.

- Hun opfatter tilsyneladende dansk erhvervsliv som sin modstander. Vi har brug for at få forklaret, hvad hun præcis mener, siger han.

Liberal Alliances erhvervsordfører Ole Birk Olesen (LA) er tilsvarende forarget over Vilhelmsens kommentarer. Han forventer, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil tage afstand fra SF-formanden.

- Hvis regeringsledelsen ikke tager afstand fra det her, har regeringen en erhvervspolitik, der er helt umulig at have med at gøre for erhvervslivet. Det er en regering, der på kollisionskurs med virksomheder i Danmark, og det kan man ikke leve med, siger Ole Birk Olesen, der kalder Annette Vilhelmsens holdning »helt vild«.

- Det er helt grundlæggende galt med hendes forståelse for, hvorfor man vælger at drive virksomhed. Hun forstår ikke, at det grundlæggende motiv for at skabe en virksomhed er at tjene penge, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.