Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre: Kommission fokuserer for ensidigt på økonomi

Produktivitetskommissionen glemmer ifølge Venstre at se på sammenhængskraften i de danske yderområder i de nye anbefalinger på infrastrukturområdet.

Det skal ikke kun være et spørgsmål om penge og trængsel, når der skal rulles nye infrastruktur-projekter ud i det danske landskab.

Sådan lyder meldingen fra Venstre, efter Produktivitetskommissionen onsdag er kommet med en række anbefalinger. De går blandt andet på, at der skal fokuseres hårdt på at mindske trængslen ved de store byer, og at projekterne skal prioriteres hårdt efter, hvilke der er bedst for samfundsøkonomien. Det er Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V), generelt enig i, men der er andre hensyn at tage.

»Det kan være hensyn til et Danmark i balance, og det kan være hensyn til regional jobskabelse. Og her spiller infrastrukturen jo også en afgørende rolle, så vi får et land, der hænger sammen, og ikke kun en massiv udvikling i fire til fem byområder, mens resten af landet kan sejle sin egen sø,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han bruger motorvejen til Holstebro som eksempel på et gavnligt og nødvendigt projekt, som formentlig ikke var blevet til noget, hvis samfundsøkonomien havde været det vigtigste parameter.

»Den er med til at sikre et land i bedre balance og fornyet vækst og udvikling i hele Vestjylland, selv om andre projekter er mere rentable,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han ser en række gode elementer i Produktivitetskommissionens anbefalinger, men undrer sig over den del, som går på, at der skal indføres betaling for at passere en række broer, blandt andet over Limfjorden.

»Det er jo det samme som at lave en betalingsmur, hvor det bliver dyrere for folk at køre hen og passe deres arbejde. Så det er ikke en vej, vi forfølger fra Venstres side,« siger trafikordføreren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks