Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre klar til politisk indgreb mod lærerne

Hvis de danske folkeskolelærere ikke makker ret under forårets overenskomstforhandlinger, er Venstre klar til at bakke op om et politisk indgreb.

Finansordfører Peter Christensen (V).
Finansordfører Peter Christensen (V).

- En forudsætning for at nå regeringens mål er, at overenskomsterne de bliver ændret, ellers hænger økonomien ikke sammen i regeringens udspil.

Sådan siger Venstres finansordfører Peter Christensen, efter at han tidligere i dag var til orienteringsmøde om regeringens folkeskoleudspil, der bliver offentliggjort i morgen.

- Det er sådan set meget enkelt. Enten når man et resultat i forhandlingerne, ellers vil man ikke kunne indfri regeringens ønsker. Vi har givet vores fulde støtte til, at overenskomsterne bliver ændret, fordi vi anser det for at være helt afgørende.

Men hvis det ikke lykkes, så vil I også være med til at lave et politisk indgreb?

- Ja, det vil vi ikke afvise. På nogen måde. Men det er at tage forskud på sorgerne, siger Peter Christensen.

Dermed lægger Venstre sig på linje med både Kommunernes Landsforening (KL) og De Konservative.

I sidste uge sagde den konservative uddannelsesordfører, Mai Henriksen, at det ikke ville være at foretrække, men at man kan blive nødt til det i “yderste konsekvens”.

Michael Ziegler (K), borgmester i Høje Taastrup og chefforhandler for KL, ville i sidste uge ikke tale om en eventuel konflikt, men sagde:

- Jeg kan bare sige, at vi er meget opsatte på at komme igennem med dette krav.

Ud over at finansieringen til folkeskolereformen skal komme fra en ny arbejdstidsaftale med lærerne, vil regeringen også tilføre ekstra midler til folkeskolen frem til 2020. Det drejer sig om en reserve på fire milliarder kroner, der findes på finansloven.

Ifølge Peter Christensen understreger beløbets størrelse, at overenskomstforhandlingerne skal falde ud som regeringen ønsker.

- Regeringen forudsætter, at der i alt tilføres fire milliarder kroner frem til 2020, men det er langt fra nok til at antallet af undervisningstimer sættes op for alle elever. Derfor er en forudsætning, at der bliver ændret i lærernes overenskomsterne, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks