Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre: Kæmpe næse til Lidegaard

Venstre mener, at statsrevisorernes kritik af tidligere energi- og klimaminister Martin Lidegaard er en »kæmpe næse«.

Der er tale om en fuldt fortjent kritik.

Det siger Venstres gruppeformand og medlem af statsrevisorerne, Kristian Jensen (V), om den »kraftige kritik«, som statsrevisorerne onsdag rettede mod tidligere energi- og klimaminister Martin Lidegaard (R) i den såkaldte solcellesag.

Kristian Jensen betegner kritikken som en ny politisk næse.

»Jeg synes, det i sig selv er en kæmpe næse til Martin Lidegaard, fordi han har tilbageholdt oplysninger, der var vigtige i forhold til det grundlag, vi vedtog loven på tilbage i 2012,« siger Kristian Jensen med henvisning til sagens udspring for to år siden.

Kristian Jensen slår også fast, at kritikken viser, at man som minister ikke kan sidde med oplysninger om for eksempel, at udgifter vil blive større end forventet, hvilket skete i solcellesagen, der endte med at koste statskassen flere milliarder kroner.

Kristian Jensen mener, at det er op til partierne på Christiansborg, om det skal få yderligere konsekvenser, at Martin Lidegaard og Klima- og Energiministeriet i 2012 ikke gav Folketinget fyldestgørende oplysninger om den nye lovgivning for opførelse af solcelleanlæg og statens finansiering.

»Om der er grundlag til at gøre yderligere, må vi undersøge med de andre partier i Folketinget,« siger Kristian Jensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.