Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre: Intet problem i konservativ højredrejning

Hos Venstre opfattes Konservatives højredrejning som »naturlig« i en valgkamp, og de to partier har fortsat det meste til fælles, siger Inger Støjberg.

De har været igennem en del, Venstre og Konservative, der som bekendt dannede regering i en periode på 10 år fra 2001 og frem til valget i 2011.

Men nu vil Konservative til højre, fastslår paritets formand Søren Pape (K) i Berlingske lørdag.

»Konservative er i gang med et helt naturligt stille ryk. Vi er et parti, der ligger til højre for Venstre både på økonomi og værdipolitikken. Det er et skridt til højre, det er der, vi skal hen, og det er der, jeg er politisk,« siger Søren Pape.

Hos Venstre kalder partiets politiske ordfører, Inger Støjberg (V), meldingen »helt naturlig« i en valgkamp, og hun opfatter ikke højredrejningen som en latent trussel mod et kommende samarbejde ved en valgsejr.

»Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi vil kunne få et rigtig godt samarbejde med de Konservative, hvis vi bliver betroet regeringsansvaret,« siger Inger Støjberg.

»Jeg ser de Konservatives melding som helt naturlig som et led i en valgkamp, og det her ændrer jo ikke på, at vi er enige med hinanden på en lang række områder inden for retspolitik og udlændingepolitik, ligesom vi tidligere på ugen lancerede en fælles kronik om sundhedspolitikken,« siger Inger Støjberg og fastslår, at der også er områder, hvor partierne »naturligvis« er forskellige.

Udmeldingen fra de Konservative kommer efter stormomsuste uger, hvor partiet har vakt opsigt med sine »Stop-kampagner« og med en enkelt meningsmåling, der sendte partiet faretruende tæt på spærregrænsen.

Flere sår samtidig tvivl om, hvorvidt Søren Pape er den rigtige til at føre partiet ud af det aktuelle dødvande, men den vogn befinder Inger Støjberg sig ikke i.

»Jeg har kendt Søren Pape igennem mange år, vi er fra den samme Storkreds, og jeg kender ham kun for noget godt. Jeg er sikker på, at både han og de Konservative vil fortsætte med at være gode samarbejdspartnere for Venstre,« siger Inger Støjberg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.