Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre: Ingen gymnasiereform uden adgangskrav på karakteren 4

Venstre kan ikke forestille sig en gymnasiereform uden et adgangskrav på karakteren 4. Partiet skærper tonen i de igangværende forhandlinger med regeringen.

Arkivfoto: Asger Ladefoged
Arkivfoto: Asger Ladefoged

Mens regeringen står fast på et karakterkrav på 2 i dansk og matematik fra folkeskolen, så vil Venstre ved de kommende forhandlinger i Undervisningsministeriet kræve, at karakteren 4 bliver adgangsgivende til gymnasiet. Det skriver Jyllands-Posten.

»Jeg kan sige det meget, meget klart på Venstres vegne: Vi kan stort set slet ikke forestille os at lave en gymnasiereform, hvor man har så lavt et ambitionsniveau, som regeringen har,« siger uddannelsesordfører Esben Lunde Larsen (V) til avisen.

Et kompromis om et gennemsnit på for eksempel karakteren 3 bliver på forhånd afvist af ordføreren.

Venstres krav bakkes op af en ny analyse fra Dansk Erhverv, der viser, at elever med en karakter på mindre end 4 i enten dansk eller matematik trækker resten af klassekammeraternes faglige niveau ned.

Ifølge forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv Mette Fjord Sørensen sker det, fordi man tilrettelægger det faglige niveau efter de svage elever. Hun afviser samtidigt tesen om, at de stærke elever skulle trække de svage op i niveau.

Hos Socialdemokraterne erkender ungdomsuddannelsesordfører Ane Halsboe-Jørgensen (S) , at en gymnasiereform ikke kan laves uden Venstre, fordi regeringen er bundet af forlig. Hun fastholder dog, at karakteren 2 er den rigtige som adgangsgivende til gymnasiet, og hun bakkes af den radikale uddannelsesordfører Lotte Rod (R), der mener, at er krav på 4 vil udelukke for mange elever fra uddannelsesfremmede hjem, skriver Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.