Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre: »Hjemløse skal betale for togbilletten ligesom alle andre«

Venstre afviser forslag om at indføre markant billigere togbilletter for hjemløse. Det vil være svært at forstå for de betalende togpassagerer, lyder det fra transportordføreren.

At have et lavt rådighedsbeløb og ingen fast bolig er ikke nogen undskyldning for at køre på røven i togene, mener Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V). Han afviser dermed rød bloks idé om at lave en særlig ordning med helt billige billetter for de hjemløse togpassagerer.

»Det lyder umiddelbart som et sympatisk forslag, men det kan ikke fungere i praksis. Mit udgangspunkt er, at man ikke skal forskelsbehandle hjemløse i forhold til andre borgere. Når vi rejser med kollektive transportmidler, skal vi have gyldige billetter,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

Kristeligt Dagblad skriver onsdag, at hjemløse i flere tilfælde skylder op mod 100.000 kroner i ubetalte kontrolafgifter, fordi de ikke har penge til billetten.

Socialdemokraterne og SF foreslår på den baggrund at genindføre en forsøgsordning fra 2011, hvor hjemløse for 50 kroner kunne rejse frit i zone et og to i København for 50 kroner. Men ordningen blev ved et forsøg, fordi de hjemløse rejste ud i flere zoner end tilladt, påpeger Venstre-ordføreren.

»Jeg tror, at mange vil have svært ved at forstå, hvis en bestemt gruppe bare kan rejse gratis eller meget billigt. For hvor går grænsen, og hvordan definerer man en hjemløs? Det er en glidebane, vi skal være varsomme med. Der er andre mennesker, der er forholdsvis ubemidlede, men som stadig betaler deres billet. Hjemløse må betale ligesom alle andre,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han påpeger dog, at de hjemløse ikke skal overlades til sig selv:

»Det er klart, at vi har en social opgave i forhold til de hjemløse, men det er et andet regi - det er i kommunerne, det skal løses, og ikke som en del af vores transportpolitik.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.