Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre hilser Thornings melding om adgangskrav velkommen

Ifølge Venstres gruppeformand bør elever som minimum have karakteren to i dansk og matematik, hvis de vil fortsætte på en ungdomsuddannelse.

Venstres sommergruppemøde på Nørre Vosborg i Vemb 09.08.13. Kristian Jensen
Venstres sommergruppemøde på Nørre Vosborg i Vemb 09.08.13. Kristian Jensen

Venstre kalder det »rigtig glædeligt«, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er parat til at se på adgangskrav til landets erhvervsskoler i forbindelse med efterårets reform på området.

Ifølge partiets gruppeformand, Kristian Jensen (V), kommer meldingen fra Thorning dog lidt for sent, da Venstre allerede under folkeskoleforhandlinger inden sommerferien pegede på netop adgangskrav.

»Det er jo ikke andet end tre måneder siden, at Venstre i forbindelse med folkeskoleforhandlingerne foreslog, at der skulle være adgangskrav. Dengang afviste regeringen, og jeg er glad for, at den har taget en ny holdning nu og er klar til at følge Venstres forslag,« siger Kristian Jensen.

Ifølge partiet skal elever, der skal ind på en ungdomsuddannelse, have bestået fagene dansk og matematik med karakteren to.

»Det vil højne niveauet - også på erhvervsuddannelserne - og sikre, at vi får nogle bedre faglærte unge,« siger gruppeformanden.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt forklarer mandag i Berlingske, at man bør se på adgangskrav på erhvervsuddannelserne. Venstre ser gerne, at adgangskrav kommer i spil flere steder.

»Uanset om man starter på en teknisk skole eller et alment gymnasium, så skal man have et vist fagligt niveau, for ellers kan man ikke gennemføre en ungdomsuddannelse med det niveau, som vi forventer,« siger Kristian Jensen.

»Hvis vi ikke kan få det gennem folkeskoleforhandlingerne, så må vi tage det gennem ungdomsuddannelsesforhandlingerne en efter en,« forklarer han.

Ifølge Kristian Jensen er det op til kommunerne at hjælpe de elever, der ikke kan klare kravet om bestået i dansk eller matematik.

»Hvis det ikke kan lade sig gøre, så er det kommunens ansvar at sikre et tilbud om enten 10. klasse eller en særlig uddannelsesindsats eller kurser det gør, man kan blive løftet op«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.