Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre glæder sig over Jelved som kulturminister

Den radikale gruppeformand, Marianne Jelved, bliver ny kulturminister efter Uffe Elbæk, og det får de kritiske røster i Venstre til at forstumme.

ARKIVFOTO. Marianne Jelved.
ARKIVFOTO. Marianne Jelved.

Nogle af de mest kritiske røster i forbindelse med sagen om tidligere kulturminister Uffe Elbæks (R) mulige nepotisme er forstummet. Venstre glæder sig nu i stedet over valget af den radikale gruppeformand, Marianne Jelved, som ny kulturminister.

- Jeg siger selvfølgelig stort tillykke til Marianne Jelved. Det er et kæmpe comeback for hende som minister. Jeg kender hende og har et rigtig godt samarbejde med hende, og jeg glæder mig over, at det gode samarbejde skal fortsætte. Hun kender spillereglerne på Christiansborg, hun er interesseret i brede aftaler, og så brænder hun åbenlyst for kulturen, siger kulturordfører Michael Aastrup Jensen (V).

Det er netop Venstres kulturordfører, der har været en af de største kritikere af Uffe Elbæks mulige favorisering af gøglerskolen Akademiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor Elbæks mand er ansat. I et fire timer langt samråd tirsdag eftermiddag og aften blev den afgående kulturminister fanget i selvmodsigelser og udspurgt af især oppositionen, og det endte med hans afgang onsdag eftermiddag.

- Jeg synes, det var for tidligt, han trak sig, for vi har ikke bedt om hans afgang. Men nu går vi 100 procent ind i det nye samarbejde med den nye kulturminister med helt åben pande, siger Michael Aastrup Jensen.

Flere af hans partifæller lykønsker også Marianne Jelved med den nye ministerpost på de sociale medier.

- Stort tillykke til Jelved. Jeg har mega respekt for hende og ser frem til hende som kulturminister, skriver politisk ordfører for Venstre, Kristian Jensen, på Twitter.

- Tillykke til Marianne Jelved med posten som kulturminister. Jeg håber, hun vil tage et opgør med, at alt kulturelt skal foregå i Københavnsområdet og sikre en bedre balance i forhold til fordeling af kulturmidlerne, skriver Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, på Facebook.

Også partiets arbejdsmarkedsordfører, Ulla Tørnæs, stemmer i og glæder sig over valget.

- Stort tillykke til Marianne Jelved - det er da noget af et comeback, skriver hun.

Marianne Jelved er tidligere økonomiminister og minister for nordisk samarbejde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks