Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre fryder sig over tilbagetrukket forslag

Venstre glæder sig over, at regeringen har trukket sit forslag om ophævelse af andelsbeskatning tilbage, men studser samtidig over niveauet af kovending.

På en enkelt dag nåede regeringens forslag at blive fremsat i Folketinget, blive kritiseret massivt af andelsselskaberne, forsvaret af skatteministeren for til sidst at blive trukket tilbage igen først på aftenen. Skatteordfører fra Venstre, Torsten Schack Pedersen, glæder sig over dagens resultat, men mener, at det sejler for regeringen.

- Jeg er positiv overrasket over, at regeringen er kommet til fornuft, men det er vel Danmarks rekord i kovending, vi har været vidner til. Det virker som om, regeringen overhovedet ikke har styr på, hvad der foregår, siger han.

Ifølge ordføreren var det den velfortjente kritik fra andelsselskaberne, der gav regeringens forslag dødsstødet.

- Jeg er ikke i tvivl om, at regeringen er blevet overrasket over den voldsomme kritik, der har været af forslaget, men regeringen bærer jo selv en stor del af skylden. Forslaget er jo ikke en del af finanslovsaftalen mellem regeringen og Enhedslisten. I stedet forsøgte man at snige en meget uheldig skattestigning ind af bagvejen. Vi har ikke vidst noget om det, det kom som lyn fra en klar himmel. Det har regeringen fået massiv kritik for. Fuldstændig med rette, for det ville koste mange danske arbejdspladser, siger han.

Det var skatteminister Holger K. Nielsens (SF) forslag om at afskaffe den særlige andelsbeskatning af de store andelsselskaber såsom Arla og Danish Crown, som endte med at blive taget af bordet. Ministeren har dog ikke ønsket at kommentere sagen over for Berlingske Nyhedsbureau fredag aften.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.