Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre forklarer sig (ikke) i mørklægningssag

Venstre står fuldt på mål for landbrugspakken, fastslår Venstres fungerende ordfører, Louise S. Elholm.

Venstres politiske ordfører, Louise S. Elholm, har fuld tillid til, at regeringen har handlet korrekt i kvælstofsagen. Det har landets eksperter i offentlighed og forvaltning ikke. 
Venstres politiske ordfører, Louise S. Elholm, har fuld tillid til, at regeringen har handlet korrekt i kvælstofsagen. Det har landets eksperter i offentlighed og forvaltning ikke. 

Der er ikke noget at komme efter.

Landets regeringsparti, Venstre, har sendt Berlingske en reaktion på dagens historie om, at fem ministerier mørklagde omfattende dele af landbrugspakken. Berlingske beskriver torsdag, hvordan ministerierne fjernede omtrent fire femtedele af alle oplysninger, inden et såkaldt kvælstofcover med bilag blev udleveret som aktindsigt til Berlingske. Sideløbende er Berlingske kommet i besiddelse af det originale cover på anden vis, hvorfor det er muligt at vise, hvilke oplysninger ministerierne fjernede. Flere eksperter i offentlighed og forvaltning vurderer, at ministerierne har overtrådt reglerne om, hvad man har krav på at få udleveret. Ikke mindst fordi oplysningerne i kvælstofcoveret handler om miljøet, hvilket ifølge EU-konventioner giver udvidet adgang til oplysningerne.

I Venstres principprogram står der ellers på side 35: »Forvaltningen skal være præget af åbenhed, gennemsigtighed og kvalitet.«

En række politikere i rød blok er stærkt forarget over regeringen og kalder bl.a. sagen for uhørt magtmisbrug.

Berlingske har med afsæt i dagens historie sendt Venstres fungerende politiske ordfører, Louise S. Elholm, en række spørgsmål. Hun ønsker at svare skriftligt - og har sendt et svar uafhængigt af spørgsmålene.

Louise S. Elholm indleder med at fremhæve, at hun i sit daglige virke som skatteordfører ikke har været med i forhandlingerne om landbrugspakken og derfor ikke kan svare på konkrete processpørgsmål på fødevare- og landbrugsområdet.

Den fungerende politiske ordfører skriver:

»Jeg har fuld tillid til at regeringen har handlet korrekt. Det er naturligt, at der har været meget debat om fødevare- og landbrugspakken, da den er et nybrud i dansk fødevare- og landbrugspolitik, der sikrer, at vi kan bevare og skabe vækst og arbejdspladser i fødevaresektoren. Det har givet opmærksomhed i EU, hvilket vi også har underrettet Folketinget om. Venstre står fuldt ud på mål for fødevare- og landbrugspakken, der er et stort skridt i den rigtige retning, så det fortsat kan betale sig at drive landbrug og arbejde i fødevaresektoren i Danmark. Der er intet nyt i, at oppositionen er utilfredse med fødevare- og landbrugspakken. Det har de været hele vejen igennem , og det ville overraske mig mere, hvis de ikke brugte hver en mulighed til at give udtryk for deres utilfredshed.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.