Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre efterlyser flere etniske danskere i ghettoområder

Det er et problem, at der snart er et flertal af indvandrere i områder som Brøndby Strand og Brabrand, mener Venstre, der efterlyser redskaber, som vil blande borgerne.

Ghettoer i Danmark er stadig en udfordring. Det er meldingen fra Venstre oven på en ny analyse fra Ugebrevet A4, som viser, at etniske danskere er ved at komme i mindretal i flere postnumre landet over - blandt andet i Brøndby Strand, Odense NØ og Brabrand.

Boligordfører Louise Schack Elholm (V) er bekymret over udviklingen.

»Det viser, at vi stadig har en udfordring i forhold til parallelsamfund og ghettoer i Danmark, som slet ikke er overstået. Derfor er jeg skuffet over, at regeringen ikke tog fat på denne her dagsorden, da de lavede den almene boligaftale,« siger V-ordføreren, hvis parti ikke skrev under på den seneste boligaftale i modsætning til SF, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og de Konservative.

Hun kritiserer regeringen for at forsømme et punkt i aftalen, nemlig hvordan man kan skabe bedre redskaber, som ændrer beboersammensætningen i udsatte boligområder.

»Venstre vil gerne give boligselskaberne flere muligheder for at ændre beboersammensætningen i de almene boligområder, hvor der er de her ghettoproblemer,« siger hun og uddyber, at det kunne være redskaber, der giver nogle - eksempelvis folk med et arbejde - bedre mulighed for at få en bolig end andre, som man også kender det fra kombineret og fleksibel udlejning.

En ordning, der ifølge ordføreren har vist gode resultater i Aarhus.

»Det er et redskab, der virker rigtig godt, og vi kunne godt have tænkt os, at man havde arbejdet videre i den retning for at skabe flere muligheder for at ændre beboersammensætningen. Det kunne være med til at sikre, at man kunne få løsnet lidt op, så der var flere etniske danskere blandt beboerne i de her boligområder,« siger Louise Schack Elholm.

Hun erkender dog også, at det ene redskab ikke er nok.

»For at hjælpe med at ændre beboersammensætningen endnu mere, så skal boligselskaberne have endnu bedre redskaber,« lyder det fra ordføreren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.