Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre: DIs udspil flugter med vores politik

Hos Venstre er man godt tilfreds med DIs udspil til en konkurrenceevnepakke. Partiet tvivler ikke på, at nulvækst i det offentlige forbrug er realistisk.

Der er ikke mange negative kommentarer at hente hos oppositionens største parti, Venstre, i forhold til den konkurrenceevnepakke, som DI, industriens organisation, mandag har præsenteret.

Mads Rørvig (V) medlem af Skatteudvalget samt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget for Venstre, understreger således, at mange af de ideer til at forbedre den danske konkurrenceevne, som DI peger på, ligeså godt kunne være groet i Venstres egen baghave.

- Det ligner meget det, vi selv kom med i vores egen konkurrenceevnepakke i efteråret, så jeg er glad for , at vi kan se mange af de samme takter i DIs forslag, siger Mads Rørvig.

I sit udspil peger DI på en række tiltag, der skal hjælpe Danmarks konkurrenceevne og øge antallet af job. Ifølge organisationen ligger energiafgifterne herhjemme for eksempel 70 procent højere i forhold til EU som helhed, og derfor skal de sænkes. Desuden skal også selskabsskatten sættes ned.

- Alle de forslag er med til at skabe varige danske job. Udfordringen bliver at prioritere forslagene, så man bruger mest energi på de forslag, der bidrager mest til jobskabelsen.

Finansieringen skal ifølge DI først og fremmest ske med nulvækst i det offentlige forbrug i 2014-15, og det er bestemt en rigtig tilgang, mener Mads Rørvig, der ikke er i tvivl om, at nulvækst er realistisk herhjemme.

- Vi kan konkludere, at der var nulvækst i 2012 og nok også bliver det i 2013, og det tror jeg godt, vi kan fastholde indtil 2020. Man skal bare huske på, at hvis vi har nulvækst frem til 2020, så vil det give os rum til at bruge nogle penge på at sænke skatten, fordi det vil være med til at skabe flere arbejdspladser, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.