Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre: Danmark kunne ikke nå at købe ny vaccine

Danmark blev i december opfordret til at købe en ny og bedre influenzavaccine, men vi har stadig den gamle.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

København. Det var i december ikke muligt at nå at købe en ny anbefalet vaccine tids nok til næste influenzasæson.

Sådan lyder det fra Venstres sundhedsordfører, Jane Heitmann, efter at det er kommet frem, at Danmark har fravalgt at købe en ny og mere dækkende vaccine:

»På det tidspunkt havde vi købt vacciner ind. Vi kunne ikke nå at lave et nyt udbud på den rigtige side af influenzaepidemien,« siger hun til Ritzau.

Europæiske sundhedsmyndigheder opfordrede ellers i december EU-landene til at købe den nye vaccine. Det skriver Politiken.

EU-landene blev ifølge avisen opfordret af de europæiske sundhedsmyndigheder til at at købe en ny vaccine, der dækker mod såkaldt B-virus.

»EU-medlemslandene bør overveje at øge tilgængeligheden og brugen af den firvalente vaccine i deres lande til næste sæson,« skriver EU-organet ECDC ifølge Politiken.

Både Finland og store dele af Sverige har indkøbt den nye vaccine.

Ifølge avisen ville mange af dem, der er ramt af influenza, kunne have undgået sygdomme, hvis den nye vaccine var brugt.

Det kommer bag på Dansk Folkepartis Liselott Blixt, at man ikke købte den nye vaccine.

»Det undrer mig, at man ikke har taget den influenzavaccine, der er anbefalet. Og jeg mener da også, at vi skulle have haft den, så man var dækket bedre,« siger politikeren, der er formand for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg.

Venstre-ordføreren mener dog ikke, at det var muligt at købe den nye vaccine.

»Jeg er slet ikke i tvivl om, at man har været inde og se på, hvad mulighederne var. Men der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi naturligvis har en ambition om at få købt de rigtige vacciner«, siger Jane Heitmann.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.