Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre: DA laver den rigtige analyse

Analysen er rigtig, men vi kan ikke tilslutte os alle forslagene, lyder det fra Kristian Jensen, der roser arbejdsgiverne for konstruktive bud på at løse de økonomiske udfordringer.

Venstre er et langt stykke ad vejen enig med Dansk Arbejdsgiverforening (DA) i, at der skal tages et opgør med overførselsindkomsterne.

Men partiet kan ikke skrive under på alle organisationens 28 forslag, lyder det fra Venstres næstformand, Kristian Jensen (V).

»DA peger på det helt rigtige problem - at der er brug for at gøre forskellen mellem det at være og ikke være i arbejde noget større. Gevinsten ved at tage et job skal være markant større, ellers får vi ikke folk til at tilbyde deres arbejdskraft aktivt nok. Og det betyder, at vi kommer til at miste opsving og velstand de kommende år,« siger Kristian Jensen.

»Så DA laver den rigtige analyse, og det er også derfor, at Venstre har foreslået et loft over kontanthjælpen og at sætte skatten ned på de laveste arbejdsindkomster,« siger næstformanden.

Arbejdsgiverorganisationen lægger ifølge Berlingske op til at sænke kontanthjælpen for forsørgere over 30 år med lidt over 1.000 kroner om måneden, mens både sygedagpenge og førtidspensionen skal sænkes med mere end 4.000 kroner om måneden.

Det skal ifølge DA ske med inspiration fra Sverige, hvor det er lykkedes at trække over 200.000 personer væk fra overførselsindkomsterne.

Derudover vil DA sænke satserne på førtidspensionen og revurdere 200.000 førtidspensionister for at se, om de har en højere arbejdsevne, end da de fik tilkendt pensionen.

»DA har mange forskellige forslag, og analysen er rigtig, men jeg vil ikke skrive under på alle forslagene. Jeg synes for eksempel ikke, det er rigtigt at tage hele stakken af førtidspensionister og starte forfra med at undersøge dem alle,« siger Kristian Jensen.

Spørgsmål: Kan man regne med, at Venstre vil arbejde for at gennemføre flere af forslagene, hvis I vinder magten?

»Vi ønsker, at forskellen på at være på overførselsindkomst og at være i arbejde skal være større. Derfor vil vi arbejde for at få skatten ned på de laveste indkomster og få et loft over kontanthjælpen. Det er den retning, vi ønsker at gå,« siger Kristian Jensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.