Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre-borgmestre: Det er et cirkus

Ringsteds Venstre-borgmester ville selv have trukket sig fra posten, hvis han fik et flertal imod sig. Fredericia-sagen er et cirkus, lyder det fra Rudersdal.

Rådhuset i Fredericia.
Rådhuset i Fredericia.

En vanvittig farce. Sådan lyder det fra fire Venstre-borgmestre torsdag morgen om sagen fra Fredericia, hvor fire Venstre-byrådsmedlemmer først ekskluderede borgmester Thomas Banke for siden selv at blive ekskluderet. Onsdag vendte Thomas Banke så tilbage til partiet efter invitation fra det eneste tilbageværende Venstre-byrådsmedlem Pernelle Jensen.

- Det er en helt vanvittig farce. Det er helt ude i hampen, det her ..., siger Venstre-borgmester fra Ringsted, Niels Ulrich Hermansen (V).

Han mener, sagen kommer til at skade Venstre ved det forestående kommunalvalg.

- Det er jeg bombesikker på. Folk ryster på hovedet og tænker »Vorherre bevares«. Jeg tror, det vil gå ud over alle partier og bidrage til politikerleden. Det rammer demokratiet, når man opfører sig sådan, siger Niels Ulrich Hermansen uden at ville uddybe sin vurdering af Fredericia-partifællens opførsel nærmere.

Han er ikke i tvivl om, hvordan han selv ville reagere, hvis han - som borgmester Banke i Fredericia - vil få et flertal imod sig.

- Hvis jeg fik sådan et mistillidsvotum, ville jeg trække mig. Det er en fuldstændig umulig måde at bestride posten som borgmester på, siger Niels Ulrich Hermansen.

Men borgmesteren kan jo ikke udskrive valg i utide?

- Nej, men så må man omkonstituere sig, siger Niels Ulrich Hermansen.

Facebook: Vil sagen skade partiet Venstre? Del din mening.

Også Varde-borgmester Gylling Haahr (V) ville vælge at trække sig, hvis han stod i den situation.

- Det er tragikomisk det her. Den her sag er skadelig for troværdigheden. Jeg mener, Thomas Banke bør trække sig. Det ville jeg have gjort, hvis jeg var i hans situation, siger han til TV2 Nyhederne.

Tre andre Venstre-borgmestre, som Berlingske Nyhedsbureau torsdag morgen var i kontakt med, er enige i, at sagen fra Fredericia har udviklet sig til en farce.

- Det er en forfærdelig sag. Men det er en lokal sag, som efter min vurdering ikke vil få en afsmittende effekt på Venstres resultat på landsplan ved kommunalvalget, siger Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup (V).

Han vil ikke vurdere, om Banke har handlet klogt eller uklogt. Det vil Ikast-Brandes borgmester, Carsten Kissmeyer (V), heller ikke.

- Jeg kan kun sige, at vi har set mange af den slags enkeltstående personsager. Jeg tror ikke på, det vil få betydning ved valget for Venstres generelle resultater, siger Carsten Kissmeyer.

Borgmester Erik Fabrin (V), Rudersdal Kommune, kalder kortfattet Fredericia-sagen for »et cirkus«.

- Men jeg tror ikke på, det vil få afsmittende virkning ved kommunalvalget, siger han.

Facebook: Vil sagen skade partiet Venstre? Del din mening.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.