Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre ærgrer sig over Skats manglende indsats mod socialt bedrageri

Det ærgrer Venstre, at Skat har nedlagt det projekt, som i samarbejde med kommunerne skulle komme socialt bedrageri til livs.

Venstre stiller sig uforstående over for Skat og ikke mindst skatteminister Benny Engelbrecht (S), der har nedlagt et projekt, som skulle afsløre socialt bedrageri i landets kommuner.

Skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V) langer derfor hårdt ud efter Skat.

»Det er bekymrende, når kommunerne siger, at de har haft et godt og udbytterigt samarbejde med Skat, og at Skat så har valgt at droppe det. Det betyder jo, at den indsats, der har været lavet imod socialt bedrageri, og som kommunerne har sat pris på, bliver nedprioriteret. Jeg er helt uforstående over for, at man lægger projektet i mølposen,« siger han.

I 2012 indførte Skat projektet »Projekt Socialt Bedrageri«, men siden det blev nedlagt i juni, har flere kommuner haft svært ved at få hjælp til at afsløre sociale bedragere og dermed komme bedrageriet til livs, lyder kritikken fra kommunerne ifølge tv2.dk.

Venstres skatteordfører kan ikke forstå, hvorfor skatteministeren ikke har gjort noget for, at projektet ikke blev nedlagt.

»Skatteministeren har det øverste ansvar, og jeg forstår ikke, hvorfor skatteministeren ikke har sagt til Skat, at her er et projekt, som virker, så selvfølgelig kører vi videre med det. Det virker til, at han fuldstændig har tabt grebet om, hvad det er, der foregår,« siger Torsten Schack Pedersen.

Men projektet har aldrig været ment som en permanent ordning, lyder Skats forklaring til tv2.dk.

»Vi vil gerne hjælpe dem, men nu har vi brugt tre år, hvor vi har videregivet vores erfaringer, og nu vurderer vi, at vi ikke har så meget at videregive mere,« siger underdirektør hos Skat Lars Jepsen.

Venstres Torsten Schack Pedersen siger, at han nu vil rejse sagen over for skatteminister Benny Engelbrecht.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.