Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vejprojekter i pengenød sat på standby

Transportministeren kan ikke se, hvor pengene til eksempelvis udvidelser og forbedringer af motorvejsnettet skal komme fra.

Planlagte vejprojekter til over 27 milliarder kroner er foreløbigt sat på standby, fordi der mangler penge til finansieringen. Det viser en opgørelse fra Transportministeriet ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det drejer sig blandt andet om projekter som udbygning af Køge Bugt-motorvejen fra Solrød til Køge, udbygning af den fynske motorvej ved Odense-Nørre Aaby samt en tredje Limfjordsforbindelse.

Og transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har lige nu svært ved at se, hvor pengene skal komme fra.

- Riget fattes penge, og infrastrukturfonden er mere eller mindre tom. Derfor har jeg også indgået en aftale med forligskredsen om, at vi fremover ikke sætter yderligere VVM-analyser i gang, uden at vi på forhånd har fundet finansiering til projektet. Vi skal ikke skabe urealistiske forventninger hos borgerne, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

I oppositionen og en række interesseorganisationer mener man dog, at den manglende finansiering skyldes, at ministeren hele tiden prioriterer den kollektive trafik højst.

- Det er også et spørgsmål om prioritering, og det er meget betænkeligt, at man nu ikke længere kan finde penge til vejprojekterne, siger sekretariatschef Søren Bülow fra Dansk Vejforening til avisen og tilføjer, at selvom regeringen har lagt op til, at en tredjedel af midlerne i Infrastrukturfonden skal gå til veje og to tredjedele til den kollektive trafik, »er det hele i år gået til jernbanen«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.