Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vejle Kommune hædret for god integration

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) har uddelt fem priser til mønstereksempler på god integration.

Hvad har Vejle Kommune, Dansk Supermarked, en konsulent i Varde Kommune, foreningen O.N.E. Danmark og en burmesisk mor fra Ølgod til fælles? Svaret er: De er alle gode eksempler på integrationsindsatsen i Danmark.

Det mener i hvert fald social- og integrationsministeren, der mandag eftermiddag uddelte Integrationspriserne 2012 på Bremen Teater i København.

- Jeg har valgt netop de fem, fordi de er mønstereksempler, der går forrest i hverdagen og for integrationen, siger Karen Hækkerup (S).

Vejle, Høje-Taastrup og Københavns kommuner kæmpede om titlen som årets integrationskommune, og det blev altså den jyske kommune, der løb med prisen.

- Vejle Kommune er kåret som vinder, fordi de tænker integration ind som en naturlig del af alle fagområder og sektorer. Det gør indsatsen for integration helhedsorienteret og velorganiseret, hvilket er til stor gavn for kommunens nydanske borgere. Vejle Kommune får også prisen for igennem flere år at have udviklet nye metoder i integrationsarbejdet – for eksempel til at understøtte etniske iværksættere, lyder begrundelsen fra dommerpanelet. Sidste år vandt Assens Kommune prisen.

Udover Årets kommune, blev også Årets arbejdsplads kåret - og her blev Dansk Supermarked hædret.

- Dansk Supermarked er blevet kåret i kraft af sin målrettede og årelange indsats for at ansætte nydanskere og hjælpe udsatte unge med at få en fod ind på arbejdsmarkedet, lyder begrundelsen.

Prisen for Årets medarbejder går til Pia Marie Nielsen, der er etnisk konsulent i Varde Kommune. Hun har blandt andet udviklet en model for modtagelse og integration af nyankomne flygtninge i kommunen, hvor alle sektorer samarbejder om at integrere.

Karen Hækkerup havde også en pris med til Årets nydanske forælder. Den gik til den burmesiske mor Ren Tial Khual Ngo fra Ølgod, der frivilligt underviser og vejleder andre burmesiske forældre i Danmark.

- Hun er mor til to, i gang med en uddannelse til social- og sundhedshjælper, og hun finder stadig overskud i hverdagen til at undervise andre flygtninge i forældrerollen på frivillig basis. Hun er et godt eksempel på, at frivilligt arbejde og personlige initiativer kan gøre en konkret forskel i lokalsamfundet, siger Karen Hækkerup.

Årets forening blev O.N.E. Danmark, der udvikler talenter hos unge nydanskere med henblik på at få flere nydanskere på ledelsesgangene på de danske arbejdspladser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.