Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vejle-borgmester stopper før tid

Arne Sigtenbjerggaard trækker sig før tid for at give plads til sin efterfølger, oplyser kommunen.

Vejles borgmester siden 2010, Arne Sigtenbjerggaard (V), forlader borgmesterkontoret før tid. Borgmesteren har tidligere oplyst, at han ikke genopstiller ved det kommende kommunalvalg i dette år.

Der kommer dog ny borgmester før valget, oplyser kommunen onsdag. Arne Sigtenbjerggaard trækker sig fra 1. marts for at give plads til sin efterfølger, skriver han i en pressemeddelelse.

- Da jeg ikke genopstiller, og da Jens Ejner Christensen (V) i fremtiden vil være den, der tegner Venstres politik, anser jeg det for rigtigst, at jeg viger pladsen, så vi kan sikre en glidende overgang, siger Arne Sigtenbjerggaard.

Borgmesteren bliver siddende i byrådet valgperioden ud. Dermed færdiggør han sin sjette valgperiode og 24 år som folkevalgt.

I 1993 blev han første gang valgt som medlem af Jelling Byråd, inden han fire år senere supplerede pladsen i byrådet med en plads i Vejle Amtsråd.

Fra 2002 var han borgmester i Jelling, og han var derfor en af arkitekterne bag sammenlægningen af kommunerne i Børkop, Egtved, Jelling, Give og Vejle ved kommunalreformen.

Tre år efter den nye Vejle Kommune var en realitet overtog Arne Sigtenbjerggaard borgmesterposten fra socialdemokraten Leif Skov.

Vejle Byråd skal på et møde 25. januar godkende skiftet fra Sigtenbjerggaard til Jens Ejner Christensen, der ligeledes har en fortid fra Jelling som selvstændig i landbruget.

Sidstnævnte har siddet i byrådet i otte år. Han har også siddet et enkelt år i Folketinget som suppleant.

Ved folketingsvalget i 2015 fik han og Venstre ikke nok stemmer i Sydjylland til at forlænge hans tid på tinge.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.