Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Valgurner flyder over af lange stemmesedler

Der er nogle steder ikke plads nok til den lange stemmeseddel til regionsrådsvalget.

Allerede ved regionsrådsvalget i 2009 var stemmesedlen (den gule) lang. Denne gang er den ikke blevet kortere. Arkivfoto: Annelene Petersen, Scanpix
Allerede ved regionsrådsvalget i 2009 var stemmesedlen (den gule) lang. Denne gang er den ikke blevet kortere. Arkivfoto: Annelene Petersen, Scanpix

Længden på stemmesedlen til regionsrådsvalget er omvendt proportional med folks interesse for regionerne, og den giver pladsproblemer i stemmeurnerne.

Flere kommuner har ifølge DR måttet køre ekstra stemmeurner ud til valgstederne, fordi den gule stemmeseddel til regionerne er så lang, som den er.

Aarhus Kommune har ekstra papurner stående, hvis de faste plastikbeholdere løber over, og i Skanderborg er der kørt grønne genbrugscontainere ind, som man kan tømme de afgivne stemmer over i, hvis det kniber med pladsen.

Flere vælgere har dagen igennem konstateret, at det, der tog længst tid i stemmeboksen, var at folde stemmesedlen til regionsrådsvalget sammen, inden man igen trak gardinet til side.

Alene i Region Hovedstaden, som omfatter det østlige Sjælland og Bornholm, fylder listen på regionens netsted over de opstillede kandidater i udprintet form 33 A4-ark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.