Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Valgforsker: S virker som ulogisk valg for Tesfaye

Ville være mere logisk for SFeren at lægge kræfter i Enhedslisten, hvis han skiftede parti, lyder det fra ekspert.

Valgforsker tror mere på, at Mattias Tesfaye (SF9 vil søge over os Enhedslisten end Socialdemokraterne, hvis han forlader sit parti.
Valgforsker tror mere på, at Mattias Tesfaye (SF9 vil søge over os Enhedslisten end Socialdemokraterne, hvis han forlader sit parti.

Valgforsker Roger Buch tror ikke meget på, at SFeren Mattias Tesfaye skulle overveje et medlemskab af SF. Det skriver bt.dk.

- Det virker som en urealistisk retning for ham. Det ville være mere logisk, hvis han ville lægge kræfterne i Enhedslisten, siger Roger Buch til bt.dk og uddyber:

- Hvis det har været svært for ham at dreje SF i en mere arbejderorienteret retning, så vil det være endnu sværere at dreje S i den retning. Socialdemokraterne kæmper i forvejen en kamp for at rykke midtervælgerne tilbage fra V og De Radikale, siger Roger Buch, der er forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Der har længe været spekulationer om, hvorvidt Mattias Tesfaye skulle være på vej til at melde sig ind hos Socialdemokraterne. Han forklarede allerede for flere uger siden over for BT, at han var uafklaret med sin politiske fremtid.

Og det er han ifølge Politiken stadig. Men han medgiver, at det har betydet noget for ham, at hans partifælle Kasper Bjering onsdag meddelte, at han nu har meldt sig ind hos Socialdemokraterne.

- Jeg har kendt Kasper siden 1997, og derfor betyder det selvfølgelig også noget for mig, at han har meldt sig ind i Socialdemokratiet, og jeg har haft mange lange diskussioner med ham, siger Tesfaye til Politiken og fortsætter:

- Det kommer jeg også til at have i fremtiden. Men jeg har ingen kommentarer til, hvad jeg selv har tænkt mig at gøre, siger han.

Roger Buch forklarer til BT, at man skal passe på med at overvurdere betydningen af, at toppolitikere skifter parti:

- Selv om man har været toppolitiker i et parti, vil de skulle starte helt forfra i hierarkiet, når de rykker over i et nyt parti.

- Selv om de vil sondere terrænet og sikre sig nøglepolitikeres støtte, inden de skifter parti, så skal de stadigvæk selv kæmpe sig op i partiet.

- Det næste folketingsvalg ligger to og et halvt år ude i fremtiden, og selv om man får lovning på at blive folketingskandidat, så er man sat ud af spillet i en lang periode. Hvis regeringen så oven i købet får et dårligt valg, så er det endnu mere udsigtsløst at få gang i karrieren.

Roger Buch har svært ved at tro på, at Socialdemokraterne vil kortslutte deres eget karrierehierarki for at løfte tidligere SFere frem.

- Der er en række socialdemokrater - også i DSU og Frit Forum - som står i kø for at få en chance for en mulig karriere.

- Jeg er sikker på, at mange af de menige SFere, der forlader partiet i øjeblikket, kunne finde på at skifte til Socialdemokraterne eller Enhedslisten. Men de fleste vil måske bare forlade SF og gå ud til ingenting, siger Roger Buch.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.