Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Valgeksperter: Sympatistemmer sikrede Allerslev genvalg

Forhenværende beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev fik genvalg i København.

Forhenværende beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev fik genvalg i København.
Forhenværende beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev fik genvalg i København.

Det er sympatistemmer, som er skyld i, at Anna Mee Allerslev fik 1123 personlige stemmer ved kommunalvalget og blev valgt ind for De Radikale i borgerrepræsentationen i København.

Det vurderer Rune Stubager, valgforsker og professor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, og forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Allerslev havde i sidste måned ellers sagt farvel og tak til politik efter beskyldninger om vennetjenester og kritik af, at hun fik stillet et lokale gratis til rådighed på Københavns Rådhus i forbindelse med sit bryllup.

Både Stubager og Buch vurderer, at 1123 personlige stemmer er mange, i forhold til at Allerslevs exit har fyldt meget i medierne. Ved 2013-valget fik Allerslev 8512 personlige stemmer.

»De vælgere, som har stemt på hende, er dem, som mener, at hun er blevet udsat for en uretfærdig behandling,« siger Stubager, mens Buch tilføjer:

»Vi har ikke studier af dette valg endnu, men en oplagt forklaring er, at det er en sympatierklæring. At det er blevet opfattet som en hetz mod hende.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.