Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Valg på vej – eller ej

Stemmer. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser, at hun har fingeren på valgknappen – selv om Løkke tror, at valget er mindre end et år væk.

Helle Thorning-Schmidt afviste torsdag, at et valg lige er om hjørnet.
Helle Thorning-Schmidt afviste torsdag, at et valg lige er om hjørnet.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen ,brugte i går noget af sine grundlovstaler på at spå om fremtiden.

Venstre-formanden understregede, at han ikke selv forventer, at næste folketingsvalg ligger mere end et år ude i fremtiden – og at han og Venstre derfor skal i arbejdstøjet nu.

»Mit gæt er, at inden jeg igen skal holde grundlovstale, så har der været afholdt valg til Folketinget. Så tiden er knap. Grundloven siger ganske vist, at statsministeren kan vente til 15. september næste år, men jeg føler mig nu ret overbevist om, at vi ikke kommer til at vente helt så længe,« lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

De seneste ugers drama i Venstre – og ikke mindst en række for Venstre hårde meningsmålinger – har fået spekulationerne til at blusse op om, hvorvidt statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er fristet til at trykke på valgknappen.

Statsministeren afviser

Selv afviste statsministeren i går, at et valg er lige om hjørnet, da hun blev direkte adspurgt af det fremmødte presseopbud ved Metalskolen Jørlunde i Slangerup, hvor hun leverede gårsdagens første grundlovstale.

»Jeg er overhovedet ikke fristet. Vi har meget, vi skal nå endnu,« sagde Helle Thorning-Schmidt og fortsatte:

»Vi vil gerne trække danskerne helt fri af krisen, for det giver danskerne et reelt valg: Skal vi fortsætte med den kurs, vi har nu, hvor vi har styr på økonomien og samtidig har råd til et velfærdssamfund, eller skal vi overlade det til oppositionen og deres eksperimenter med dansk økonomi? Det bliver valget, når danskerne skal til valgurnerne, og det bliver ikke foreløbig,« lød det fra statsministeren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.