Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vælgerne har aldrig været gladere for Thorning

Statsministeren har aldrig været mere populær, viser en ny måling. Trods Thornings personlige fremgang ser meningsmålingerne dog stadig dystre ud for Socialdemokraterne og rød blok.

47 procent af de adspurgte mener, at statsministeren gør det »godt« eller »meget godt«.
47 procent af de adspurgte mener, at statsministeren gør det »godt« eller »meget godt«.

For første gang i Helle Thorning-Schmidts (S) statsministertid er der flere vælgere, som mener, at hun gør det godt, end vælgere som mener det modsatte.

Det viser en måling, som Epinion har foretaget for DR Nyheder.

I målingen svarer 47 procent af de adspurgte, at statsministeren gør det »godt« eller »meget godt«, mens 45 procent er uenige i det udsagn. Ni procent er i tvivl eller vil ikke svare.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen for Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne. For selvom S-lederens popularitet aldrig har været højere i hendes tre år på statsministerposten, så peger meningsmålingerne stadig den forkerte vej. 20,7 procent af vælgerne svarer, at de ville stemme på Socialdemokraterne, hvis der var valg i dag, mens 24,8 procent rent faktisk satte deres kryds ud for partiet ved valget i 2011. Dermed står blå blok stadig til at vinde regeringsmagten.

Uoverensstemmelsen mellem Thornings fremgang og Socialdemokraternes tilbagegang kan forklares med, at vælgerne i højere grad lægger vægt på politikken og ikke personerne, der fører den, påpeger valgforsker Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet.

»I Danmark har vi ikke tradition for, at personer betyder så forfærdelig meget,« siger statskundskabsprofessoren til DR Nyheder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.