Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vælgerne foretrækker Venstre men ikke Løkke

Mens Venstre i en ny meningsmåling går solidt frem og er Danmarks klart største parti, så vil vælgerne fortsat hellere se Helle Thorning-Schmidt i statsministerkontoret end Lars Løkke Rasmussen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og udfordreren Lars Løkke Rasmussen (V).
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og udfordreren Lars Løkke Rasmussen (V).

Torsdagens meningsmålinger bragte godt nyt til Venstre men ikke til formand Lars Løkke Rasmussen (V) personligt.

For mens Venstre ifølge en meningsmåling, Megafon har foretaget for TV 2, gør Venstre til landets største parti med 24,8 procent af stemmerne - en fremgang på 3,9 procentpoint i forhold til den seneste måling i november, så ønsker flertallet af danskerne paradoksalt nok ikke Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

Det skriver tv2.dk.

Megafon har i en seperat meningsmåling for TV 2 spurgt vælgerne om, hvem de foretrækker som statsminister – Lars Løkke Rasmussen eller den siddende socialdemokratiske statsminister, Helle Thorning Schmidt (S).

40 procent af vælgerne foretrækker Helle Thorning-Schmidt, mens Lars Løkke Rasmussen sakker bagud med en tilslutning på 37 procent. Blandt alle vælgerne er der 24 procent, der ikke kan vælge mellem de to statsministerkandidater.

Undersøgelsen giver også svar på, hvorfor Lars Løkke Rasmussen er bagud i den direkte duel mod Helle Thorning-Schmidt. Der er nemlig en stor skepsis hos de tre borgerlige støttepartiers vælgere.

Her foretrækker kun lidt over halvdelen af vælgerne Lars Løkke Rasmussen (62 procent af de konservative vælgere, 51 procent af Liberal Alliances vælgere og 57 procent af Dansk Folkepartis vælgere).

Der skal afholdes folketingsvalg senest til september.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.