Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vælgere trodser fortsat DF efter sag om EU-misbrug

Efter Dansk Folkepartis mulige misbrug af EU-støtte har opbakningen fra støttepartiet stabiliseret sig.

Da sagerne om muligt snyd med EU-støtte for alvor ramte Dansk Folkeparti i efteråret, kunne det straks aflæses i meningsmålingerne.

Partiet røg ud i en krise, som har hængt ved i målingerne lige siden.

Nu står Kristian Thulesen Dahls tropper dog til at få 17,4 procent af stemmerne ifølge en ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Det er en tilbagegang på 3,7 procentpoint siden valget i juni 2015. Men det er en kneben fremgang for DF, der var helt nede at ramme 14,6 procent i slutningen af november ifølge en anden måling.

Dermed ser vælgerflugten ud til at have stabiliseret sig efter flere målinger med nogenlunde samme resultat.

Der skal dog tages højde for den statistiske usikkerhed, som er på 2,3 procentpoint for DFs vedkommende.

DF har været i kraftig modvind, efter at EU-parlamentariker Morten Messerschmidts mulige misbrug af EU-støtte blev afsløret.

Regeringens støtteparti brugte EU-støtte til middage, julekort, annoncekampagner og sommergruppemøder.

EU's antisvindelenhed, Olaf, undersøger stadig, om der kan være svindlet med partiets EU-støtte.

Det ser ud til at være DF, som desuden blev beskyldt for en kovending i sagen om tilknytningen til Europol, der fortsat bløder mandater til rød blok.

Oppositionen står stadig til at vinde regeringsmagten med 92 mandater, hvis der var valg i morgen. Blå blok står til at få 83 mandater.

Efter et pusterum i oppositionen står SF til at modtage 5,9 procent af stemmerne. Det er en fremgang på hele fire mandater og 1,7 procentpoint siden valget.

Voxmeters måling baserer sig på telefoninterview med 1025 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra 6. til 11. februar.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier er på plus/minus 2,7 procentpoint.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.