Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vælgere savner et højreparti med strammere udlændingepolitik

Dansk Folkepartis stramme udlændinge politik er ikke nok for vælgerne. En ny måling viser, at 13 procent efterlyser et nyt højreparti, som vil føre en endnu hårdere kurs mod indvandring.

Billede fra Pegidas demonstration mod fundamentalistisk islam.
Billede fra Pegidas demonstration mod fundamentalistisk islam.

Den stramme udlændingepolitik, Dansk Folkeparti står for, er ikke længere nok for 13 procent af de danske vælgere. De efterlyser et nyt parti på højrefløjen, som vil føre en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti. Det viser en ny måling foretaget af Wilke, skriver Jyllands-Posten.

Blandt vælgerne i den blå blok er det 19,5 procent, der efterspørger sådan et parti, og 21 procent svarer, at de vil overveje at stemme på et »nationalkonservativt parti til højre for Dansk Folkeparti med stop for indvandring som hovedemne«.

Selvom målingen er lavet i dagene efter terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, vurderer eksperter, at det ikke er hele forklaringen på, hvorfor danskerne savner et endnu mere yderligtgående højrefløjsparti.

Forskere siger til Jyllands-Posten, at de er overraskede over, at der er folkelig opbakning til en udlændingepolitik, der er strammere end Dansk Folkepartis.

»Det overrasker mig virkelig. Der har været en antagelse om, at der ikke har været plads til højre for Dansk Folkeparti - det har jeg også selv sagt - men dette viser jo, at det er der,« siger forsker i politisk ekstremisme i Danmark Chris Holmsted Larsen til avisen.

Hos DF mener man ikke, at der er grund til bekymring.

»Vi er, som vi er, og gør det, vi gør. Hvis der nogen, der ikke synes om det, må de jo stemme på et andet parti. Jeg kan slet ikke se, hvorfor jeg overhovedet skulle have en mening om det,« udtaler næstformand i Dansk Folkeparti Søren Espersen (DF) til Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.