Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vælgere om ansvar for Skat: De store går altid fri

Skandalerne i Skat har betydning for hele Danmarks befolkning. Nu må de »store« stå til ansvar, mener vælgere.

De fleste deltagere på Folkemødet har en holdning til skandalerne i Skat.
De fleste deltagere på Folkemødet har en holdning til skandalerne i Skat.

Man skal ikke tale med mange deltagere på Folkemødet på Bornholm for at fornemme, hvor optaget danskerne er af skandalerne i Skat.

Stort set alle kender til de fejlagtige ejendomsvurderinger og de mange milliarder, der fejlagtigt blev udbetalt i udbytteskat. Og alle har en holdning.

Mange peger på, at de denne gang ønsker at se konsekvenser for politikerne. Ikke kun for embedsmænd.

»De kommer efter alle de små. Og så tager de ikke alle de store. Det kan man godt blive lidt sur over. De store fisk får lov at flyde videre,« siger Lis Kofod, Bornholm.

Ritzau har spurgt vælgerne via Voxmeter om deres holdning. Et flertal på 52,9 procent af de 1067 adspurgte mener, at politikere, der har et medansvar for skandalerne i Skat, må forlade Christiansborg og den landspolitiske scene.

Birgit Ostenfeldt fra Bagsværd, der har været til samtlige folkemøder, er enig med målingens flertal, der vil fyre de ansvarlige.

»Det synes jeg ubetinget. Alle mulige mennesker bliver straffet for forskellige ting. Så jeg kan slet ikke forstå, hvis politikere kan gå fri af sådan noget. Der er ingen hoved og hale på, hvad der er sket,« siger Birgit Ostenfeldt.

Samme melding kommer fra Lene Bloch, Bornholm:

»Jeg synes ikke, de skal fortsætte. Jeg synes bestemt, at de skal tage konsekvenserne og stoppe. Det har betydning for hele Danmarks befolkning. Det er virkelig mange penge.«

I meningsmålingen fra Voxmeter svarer 26,6 procent af de adspurgte dog nej til, at politikerne må tage deres tøj og gå.

En af de vælgere, som erklærer sig parat til at stemme på politikere - også selv om de har haft et medansvar - er Bjarne Duedahl fra Vejle. De skal ikke fyres.

»Det synes jeg ikke, de skal. Der er så mange, der er skyldige i det. Dengang var der en stor drøm om, at man kunne rationalisere til glæde for så mange andre ting. Det var ikke, fordi de politikere ville rende med pengene selv.«

»De ville bare hellere bruge dem til noget andet end administration. Det viste sig så at være forkert,« siger Bjarne Duedahl, som har fået turen til Folkemødet i guldbryllupsgave.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.