Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V vil i kamp mod menneskesmuglere: De fortjener at få alt dårligt i hovedet

Det er ærgerligt, at Danmark står uden for den militære kamp mod menneskesmuglere, der fragter flygtninge fra Afrika til Europa, lyder det fra Venstre.

På et møde torsdag aften blev EUs ledere enige om at sætte hårdt ind over for de menneskesmuglere, der mod betaling fragter mennesker fra Afrika til Europa over Middelhavet.

Danmark kan på grund af forsvarsforbeholdet ikke deltage i den del aftalen, og det ærgrer Venstres EU-ordfører, Jakob Ellemann-Jensen (V).

»Det ærgrer mig, at man fra dansk side ikke kan deltage i en militæroperation mod de frygtelige menneskesmuglerne, der fortjener at få alt dårligt i hovedet,« siger han.

De 28 EU-lande gav torsdag grønt lys til EU-udenrigschef Federica Mogherini om at indlede forberedelserne til en militær operation, der kan slå ned på menneskesmuglere ved blandt andet at indfange og ødelægge de både og skibe, der bliver brugt til at smugle flygtninge over Middelhavet.

Jakob Ellemann-Jensen glæder sig til gengæld over, at der er blevet enighed om en aftale, der tredobler støtten til operation Triton i Middelhavet. Han havde dog gerne set aftalen indeholde mere støtte til Italien, der står for en stor del af opgaven med at håndtere strømmen af flygtninge fra Afrika.

»Vi har en menneskelig forpligtelse til at redde så mange af de her mennesker som muligt, og det får vi mulighed for med tredoblingen af budgettet for operationen,« siger han

Sidste år mistede 3.400 mennesker livet på vej over Middelhavet. Tallet er allerede oppe på 1.750 i år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.