Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V vil have mere fart på væksttoget på landet

Det er fint, der er skabt tusindvis af nye private arbejdspladser i København og Aarhus, men landdistrikterne skal i højere grad med på vækstvognen, lyder det fra Venstre.

Det er glædeligt, at der er skabt over 41.000 arbejdspladser i den private sektor i regeringens levetid, men fordelingen er helt skæv. Sådan lyder det fra Venstre.

Et svar fra beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) til Folketinget viser, at hovedstadsområdet og Østjylland er løbet med langt hovedparten af de nye private arbejdspladser.

Årsagen til skævvridningen er planloven, mener landdistriktsordfører Thomas Danielsen (V).

»Vi er meget glade for de arbejdspladser, der er skabt i København og Aarhus, men vi begræder planloven, som kun tillader den vækst af arbejdspladser i de største byer,« siger Thomas Danielsen.

Han mener, planloven er rigid og kobler landdistrikterne af væksttoget.

»I dag siger planloven, at lige så snart du får en smule succes med din virksomhed, så skal du flytte ind til en af de større byer. Det betyder, at enten skal du droppe dine vækstplaner eller flytte ind til byen og så få de deraf øgede udgifter til eksempelvis husleje,« siger Thomas Danielsen.

Tallene fra Beskæftigelsesministeriet viser desuden, der er blevet færre offentligt ansatte i den samme periode. Mens de nye private arbejdspladser primært er skabt i og omkring de store byer, er de offentlige arbejdspladser forsvundet mere jævnt fordelt over hele landet - minus hovedstadsområdet, hvor antallet af offentligt ansatte er steget.

Thomas Danielsen gentager Venstres ønske om at gøre det muligt for fødevareerhvervet at producere mere. Bliver det tilladt, vil det ifølge V-ordføreren give tusindvis af nye arbejdspladser.

»Vi har masser af potentiale i forhold til at sikre vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Det siger vi desværre nej til med den nuværende lovgivning,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.