Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V: Vi udformer ikke flygtningelovgivning som i Schweiz

I Schweiz skal formuende flygtninge betale deres ophold. Det glæder V, men det får ingen betydning for Danmark

At Schweiz også fratager flygtninge deres værdier, ændrer ikke noget i regeringens lovforslag om, at danske myndigheder skal kunne beslaglægge flygtninges formue, for at de selv skal betale deres ophold.

Det fortæller Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth.

- Det kommer ikke til at ændre på vores lovforslag, for vi har præciseret det så fint, som vi kan, siger han til Ritzau.

Alligevel bliver oplysningen om, at Schweiz bruger samme metode som Danmark vil indføre, positivt modtaget hos Knuth. Også selv om Venstre ikke vil forme lovgivningen efter det.

Der er dog stadig forskelle på Schweiz' lovgivning og det danske lovforslag, der er i behandling i Folketinget.

For selv om det heller ikke er gratis at søge asyl i Schweiz, hvis man har penge med hjemmefra, så ser lovgivningen ikke helt ud som det danske forslag.

En talskvinde fra de schweiziske flygtningemyndigheder, SEM, fortæller nemlig, at hvis asylansøgeren forlader landet igen inden syv måneder, vil de få returneret de beslaglagte værdier.

Spørger man Marcus Knuth, afviser han dog, at det vil blive aktuelt i Danmark.

- Man skal passe på at sammenligne, hvad Schweiz og Danmark gør. Vores lovforslag ser ud, som det gør, siger han.

Godt nok mener Marcus Knuth, at man skal være varsom med at sammenligne dansk og schweizisk lovgivning. Men han anser dog sammentræffet som et tegn på, at de danske flygtningestramninger ikke er så slemme, som kritikere gør dem til.

- Danmark er før blevet kritiseret for noget, som andre europæiske lande har gjort i lang tid, eller som de selv kommer til at tage i brug.

- Det viser, at Europa som helhed står i en presset situation, og at de løsninger, Danmark kommer med, ikke er unikke, siger Marcus Knuth.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.