Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V: Vi kunne aldrig drømme om at gamble med udlændinge-politikken

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen afviser justitsminister Karen Hækkerups kritik af, at Venstre spiller hasard med udlændingepolitikken.

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen (V) går nu til modangreb på justitsminister Karen Hækkerup (S), der i Jyllands-Posten anklager partiet for at gamble med udlændingepolitikken.

Kritikken kommer efter, at et udspil til Venstres nye indvandringspolitik i sidste uge landede i medierne. Her kom det frem, at partiet har planer om at fjerne 24-års-reglen og tilknytningskravet i sager, hvor ægtefællen vurderes at være integrationsegnet.

»Jeg synes, det er lidt usagligt, al den stund at Venstre ikke har fremlagt et færdigt udspil. Man skulle læse lidt op på, hvad vi foreslår, inden man kritiserer os synder og sammen,« siger Karsten Lauritzen.

»Karen Hækkerup har misforstået, at man ødelægger den faste og fair udlændingepolitik ved at justere 24-års-reglen. Jeg kan garantere, at Venstre, der har opfundet reglen som effektivt værn mod tvangsægteskaber, aldrig kunne drømme om at gamble med dens betydning. Men vi erkender, at tiden nu er kommet til at man justerer reglen, så nogle af dem, den rammer utilsigtet, kommer den ikke til at gælde for, det er blandt andet den gruppe med en meget lille risiko for tvangsægteskaber,« siger Venstres retsordfører.

Hvad er problemet med 24-års-reglen set med Venstres øjne?

»24-års-reglen sikrer blot, at man ikke kan blive familiesammenført med nogen, hvis man er under 24 år. Det er jo ikke en garanti for, at det ikke kan ske, når man er 25 eller 26 år. Det tror jeg også sker i dag. Derfor foreslår vi, at man justerer og supplerer med andre ting, der samlet set gør, at man får et mere effektivt værn mod tvangsægteskaber.«

Skaber Venstres udmelding ikke usikkerhed blandt jeres vælger om, hvad I egentlig vil på udlændingeområdet?

»Når man ændrer regler, giver det altid usikkerhed, men de fleste danskere er klar over, at Venstre siden 2001 har sikret en fast og fair udlændingepolitik. Vi har så fremlagt et nyt udspil, der går videre, og jeg tror, de fleste vil se, at det, vi foreslår, er sund fornuft og det, Danmark fremadrettet har brug for,« siger Karsten Lauritzen og kalder justitsministerens kritik for »et lidt desperat forsøg fra en justitsminister, der har stået i spidsen for den ene lempelse af udlændingepolitikken efter den anden«.

Venstres endelige udlændingeudspil bliver præsenteret fredag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.