Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V: Uforklarligt at S afviser nulvækst

Nulvækst og skattelettelser kommer ikke på tale, selv om notat fra Finansministeriet viser, at det vil skabe 14.000 nye job. lyder det fra Socialdemokraterne. Venstre er forundret over, at regeringen ikke vil lytte til egne beregninger.

I et svar til Liberal Alliance konkluderer Finansministeriet, at offentlig nulvækst vil give 14.000 nye job, hvis man bruger pengene på skattelettelser. Socialdemokraternes Jesper Petersen (S) afviser, at nulvækst kan komme på tale, fordi nye, private arbejdspladser »næppe er nogen trøst for den fyrede sygeplejerske«. Men det argument er helt hen i vejret, mener finansordfører Peter Christensen (V).

»Det er ikke en argumentation, som kan bruges i virkeligheden. Det danske arbejdsmarked er kendetegnet ved, at danskerne er meget fleksible, og at der hele tiden foregår en slags sporskifte i forhold til, hvad man beskæftiger sig med. Man skal altså huske på, at nulvækst er ikke lig med fyringer. Det betyder sådan set bare, at man holder den offentlige sektor på dens nuværende niveau, så det her handler egentlig bare om, at de mange, der står udenfor arbejdsmarkedet, kan komme i job i det private, hvis man gør det her,« siger finansordfører Peter Christensen (V) og tilføjer:

»Nulvækst er den effektive måde at skabe nye job på, og det har regeringen selv givet svar på. Alligevel nægter man at lytte til egne beregninger, som viser, at der kommer flere mennesker i arbejde ved at holde udgifter i den offentlige sektor i ro, end ved at lade verdens største offentlige sektor blive endnu større. Det forekommer mig ærlig talt meget uforklarligt, når man tænker på, at regeringen ved enhver lejlighed proklamerer, at den er optaget af at skabe arbejdspladser.«

Finansministeriet fastslår, at selv om nulvæksten fører til færre offentlige ansatte, så vil det blive mere end modsvaret af flere job i den private sektor. Samtidigt vil den sænkede selskabsskat føre til »flere investeringer, bedre kapitalapparat og dermed mere produktiv arbejdskraft«.

»Det er et utroligt interessant svar fra Finansministeriet. Men der skal nok et regeringsskifte til, før vi for alvor kan gøre brug af ministeriets beregninger og skabe flere arbejdspladser,« siger Peter Christensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.