Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V-topfolk: Godt at Banke går

Thomas Bankes beslutning om at trække sig er den eneste rigtige, lyder det fra to af Venstres kommunale topfolk.

Den 31-årige Thomas Banke oplyste på et pressemøde torsdag d.10. januar 2013, at han trækker sig som borgmester i Fredericia.
Den 31-årige Thomas Banke oplyste på et pressemøde torsdag d.10. januar 2013, at han trækker sig som borgmester i Fredericia.

Thomas Banke (V) trækker sig som borgmester i Fredericia. Det glæder to af hans partifæller, Venstre-borgmesteren Lars Krarup fra Herning og den nyligt afgåede borgmester i Rudersdal, Erik Fabrin.

- Det er det eneste, han kan gøre. Det er på høje tid, siger Erik Fabrin til Berlingske Nyhedsbureau.

- Det er en nødvendig beslutning oven på den tumult, der desværre har været i Fredericia. Hvis man som borgmester ikke har tillid i byrådet, er det et problem både for borgmesteren og for kommunen. Derfor er man nødt til at drage sådan en konklusion, siger Lars Krarup, der er borgmester i Herning Kommune.

Erik Fabrin, der også er næstformand i Kommunernes Landsforening, fastholder, at borgmestre ikke skal kunne væltes, hvis byrådet ikke er tilfredse med dem.

- Det stiller til gengæld et vigtigt krav til selvdisciplin, nemlig at hvis man af den ene eller den anden grund agerer sådan, at et flertal ikke har tillid til en, så skal man selv drage konsekvensen og gå, siger Fabrin.

- Hvis man ikke har forstået, at en borgmester kun kan agere i samarbejde med kommunalbestyrelsen, så har man ikke forstået noget, fastslår han.

Lars Krarup understreger, at sagen først og fremmest har haft konsekvenser for Fredericias anseelse.

- Den har været skadelig for Venstre i Fredericia, for byen og kommunen Fredericia, men jeg mener ikke, at den har skadet Venstre på landsplan, siger Herning-borgmesteren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.