Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V: Regeringen skaber ikke job her og nu

Regeringens sænkning af selskabsskatten er et skridt i den rigtige retning, men den løser ikke den aktuelle jobmangel, mener Venstres Peter Christensen.

»Jeg er overrasket over, hvor lavt regeringens ambitionsniveau er. Statsministeren havde annonceret en jobpakke, men i stedet får vi nogle initiativer, der ikke giver job nu og her,« siger finansordfører Peter Christensen (V). Arkivfoto
»Jeg er overrasket over, hvor lavt regeringens ambitionsniveau er. Statsministeren havde annonceret en jobpakke, men i stedet får vi nogle initiativer, der ikke giver job nu og her,« siger finansordfører Peter Christensen (V). Arkivfoto

Der er skattelettelser til erhvervslivet på vej. Regeringen vil ifølge TV 2 snart præsentere en pakke, der blandt andet sænker selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

Målet er at styrke den danske konkurrenceevne, men ifølge Venstre er skattelettelesen langt fra nok til at løse de aktuelle problemer med arbejdsløshed.

»Jeg er overrasket over, hvor lavt regeringens ambitionsniveau er. Statsministeren havde annonceret en jobpakke, men i stedet får vi nogle initiativer, der ikke giver job nu og her,« siger finansordfører Peter Christensen (V).

»Hvor er for eksempel boligjobordningen, der giver fradrag til renoveringer og rengøring i de danske hjem? Hvor er opgøret med afgifterne, der gør livet sværere for virksomhederne,« spørger han.

Peter Christensen medgiver dog, at skattelettelsen er et skridt i den rigtige retning set med Venstres øjne. Der er behov for at styrke konkurrenceevnen, også på længere sigt, og her er en lavere selskabsskat en vigtig faktor, mener han.

»Problemet er, at regeringen fører en zig-zag-kurs, hvor de jævnligt øger skatter og afgifter. Det er godt at sænke selskabsskatten, men det opvejer ikke de ulykker, som regeringen har lavet med Enhedslisten,« siger Venstres finansordfører.

Ifølge Berlingskes oplysninger vil konkurrenceevnepakken blive fremlagt i løbet af den kommende uge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.