Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V-politikere fra Fredericia truer med at gå

Flertallet af Venstres byrådsmedlemmer i Fredericia Kommune fastholder, at de ikke kan bakke op om skandaleramt borgmester.

ARKIVFOTO. Thomas Banke
ARKIVFOTO. Thomas Banke

Efter et møde med Fredericias sygemeldte borgmester, Thomas Banke (V), mandag, er der ikke kommet ro på blandt medlemmerne af Venstres byrådsgruppe. Fire af partiets seks byrådsmedlemmer holder fortsat fast i det mistillidsvotum, byrådet stillede til borgmesteren midt i december, efter det blev afsløret, at han blandt andet havde misbrugt kommunens kontokort og ikke havde orden i sine bilag.

Et enkelt Venstre-medlem, Pernelle Jensen, har efterfølgende skiftet mening og bakker nu op om borgmesteren, men de resterende fire medlemmer er fortsat af den overbevisning, at borgmesteren ikke kan blive siddende.

- Kommer han igen, kan han jo sidde perioden ud efter Styrelseslovens paragraf 7, men gør han det, så er der fire af os, som højst sandsynligt ikke er i Venstre længere, og så er der kun to tilbage. Det synes jeg er meget sørgeligt, siger byrådsmedlem Kenny Bruun Olsen (V) til Berlingske Nyhedsbureau.

- Vi kan i Venstre ikke støtte en borgmester, som har lavet sådan nogle ting. Kommer det til en eventuel retssag - det er ikke sikkert, det gør det - og vi har taget ham til nåde, så ser det meget mærkeligt ud for partiet Venstre i Fredericia, siger han.

Mandag fik Thomas Banke dog uventet støtte fra fem borgerlige byrådsmedlemmer, der ellers stemte for mistillidserklæringen mod borgmesteren i december.

- Jeg har tillid til, at Thomas Banke godt kan stå i spidsen for en borgerlig politik i fremtiden, siger byrådsmedlem Susanne Eilersen (DF) til Lokalavisen Fredericia.

Også bestyrelsen for Venstres vælgerforening i Fredericia bakker op om borgmesteren.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad har et flertal i Venstres byrådsgruppe tirsdag morgen afleveret et personligt brev på Thomas Bankes privatadresse og venter nu på hans reaktion. Borgmesteren er fortsat sygemeldt, mens han overvejer sin politiske fremtid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.