Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V-ordfører: Giv nu folkeskolen ro, Samuelsen

Folkeskolereformen skal ikke laves om, understreger undervisningsordfører Anni Matthiesen (V), der heller ikke vil skære ned på antallet af mål.

Folkeskolereformen skal ikke laves om, understreger under-visningsordfører Anni Matthiesen (V), der heller ikke vil skære ned på antallet af mål. (Foto: Marie Hald/SCANPIX DANMARK 2011)
Folkeskolereformen skal ikke laves om, understreger under-visningsordfører Anni Matthiesen (V), der heller ikke vil skære ned på antallet af mål. (Foto: Marie Hald/SCANPIX DANMARK 2011)

Der er knap 4.000 mål i folkeskolen – kunne det ikke være en idé at rydde op i dem og give skolerne mere frihed?

»Vi har sikret rigtig stor frihed med den nye folkeskolereform. Men jeg synes, det er vigtigt, at vi fra centralt hold laver målsætninger, der sikrer kvaliteten. Ellers ville jeg faktisk være nervøs for, at vi kommer til at skyde vores børn i foden. Jeg vil desuden mere beskrive målene som værktøjer, som lærerne kan bruge i deres hverdag til at sikre et godt indhold i undervisningen.«

Eksperter peger på, at skolerne netop ikke bruger målene som værktøjer til at sikre den bedste undervisning, men i for høj grad sigter mod at opfylde dem i stedet. Bør der så ikke løsnes op og skæres ned på antallet, som Anders Samuelsen siger?

»Vi har forenklet målene allerede, og jeg har egentlig det indtryk, at lærerne stille og roligt gør brug af dem som værktøjer i deres undervisning. Det er vigtigt, at elever, lærere og forældre kan følge med i, hvordan det går, og om undervisningen er god nok. Jeg har stor sympati for Liberal Alliances frihedssyn, men det er altid let at stå udenfor og være utilfreds i stedet for at blive ved bordet og tage et medansvar.«

Anders Samuelsen mener, at folkeskolen er blevet et politisk eksperiment, og der har unægteligt også været ret massiv kritik af folkeskolereformen. Har han ret?

»Nej. Det har han ikke. Vi står ved folkeskolereformen. Den bliver ikke lavet om. Vi følger selvfølgelig udviklingen, lytter til kritikken og justerer, hvis der er behov. Men vi har gennemført en reform med bred politisk opbakning, og den står vi selvfølgelig ved.«

Er der behov for justeringer af reformen nu?

»Ikke som den er nu. Jeg synes, det er vigtigt at holde fast og skabe ro om vores folkeskole. Derfor skal politikerne også engang imellem – forstå mig ret – holde mund og lade skolerne få ro til at arbejde frem for hele tiden at bringe nye ting på banen, der skal diskuteres. Jeg synes, vi skylder skolen, at den får arbejdsro.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.