Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V og DF: Børnehospicer skal være en del af finansloven

Hospicer for døende voksne betales af staten, mens det samme tilbud ikke gælder for de over 100 børn, der hvert år dør af en uhelbredelig sygdom. Derfor vil Venstre og Dansk Folkeparti afsætte penge til børnehospicer i den finanslov.

Danmarks første børnehospice åbner 1. november for uhelbredeligt syge børn og deres familier. Men penge til driften kommer fra private, og stedets fremtid er usikker. For mens hospicer til døende voksne er betalt af staten, gælder samme tilbud ikke for de over 100 børn, der hvert år dør af en uhelbredelig sygdom, skriver metroxpress.

Thomas Feveile, der er hospicechef på Sankt Lukas Hospice i Hellerup, hvor de første fire pladser til dødssyge børn åbner, fortæller, at børnehospicets overlevelse afhænger af finansloven.

»Vi kan sammen med private fonde starte det her med et begrænset antal senge i et begrænset antal år. Skal det vare ved, skal der være politisk opbakning,« siger han til metroxpress.

Den får han fra Venstre og Dansk Folkeparti:

»I vores finanslovsudspil har vi afsat flere penge til en styrket smertelindrende indsats for uhelbredeligt syge børn. De og deres familie er i en sindssygt svær situation, hvor de har behov for aflastning og støtte i sygdomsforløbet,« siger Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde.

Liselott Blixt stemmer i:

»Jeg mener, at vi skal have puttet det ind i finansloven på samme måde som med et almindeligt hospice, hvor man laver en aftale med regionerne,« siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører til metroxpress.

Men sundhedsministeren vil satse på udgående specialisthold:

»Vi har i regeringen sat 60 millioner kroner af til, at sygehusene kan oprette flere hold af sundhedspersoner, som er specialister i smertelindring, der kan tage hjem til familierne og hjælpe dem der. Som sundhedsminister har jeg også været med til at finde 12 millioner kroner på satspuljen til, at der kan gives tilskud til aflastningspladser, hvor familier med børn, som for eksempel har kræft, kan få hjælp,« siger Nick Hækkerup til metroxpress.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.