Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

V: Mette F. har nu taget spendérbukserne på

S-formand Mette Frederiksen bruger nu penge, som hun sparede i regering, siger V-finansordfører Jacob Jensen.

København: Mens Mette Frederiksen som Socialdemokratiets formand nu tilbyder kommunerne flere penge til flygtninge, lavede hun kommunal minusvækst, da hun sad i SR-regeringen.

Det siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen, til Mette Frederiksen. Hun beder regeringen droppe minusvækst og forhandle med kommunerne om flere penge. Otte af ti borgmestre siger til TV2, at de mangler penge til tage imod mange flere flygtninge.

- I SR-regeringen stod Mette Frederiksen for 45 asyllempelser ifølge De Radikale. Havde vi ikke strammet, var regningen blev enormt meget større. Nu taler Mette Frederiksen om, at kommunerne skal have flere penge, siger Jacob Jensen og fortsætter:

- Samme Mette Frederiksen sad for trekvart år siden i en regering, som de facto gav minusvækst i kommunerne. VK-regeringen tilfører i 2016 de facto penge - en halv milliard kroner - inklusiv omprioriteringsbidrag - til kommunerne.

58 af landets 98 borgmestre er med i TV2's rundspørge. 85 procent af dem mener, at staten bør betale flere udgifter til flygtninge. Det har finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) hidtil afvist.

Jacob Jensen mener, at kommuner og stat sammen skal løse den måske største opgave i nyere tid. Derfor gav VK-regeringen 325 millioner kroner ekstra til kommunerne i 2016. Der følger også penge med hver flygtning, som placeres lokalt, siger Jacob Jensen.

- I slutningen af i år og i 2017 begynder kommunernes refusioner at løbe ud. Så skal flygtningene ud i samfundet, og deres børn skal i skoler. Dér kan jeg se en udfordring. Derfor har vi inviteret til tokants-drøftelser, siger finansordføreren.

Regeringen har lempet planloven, så flere flygtninge kan bo sammen, siger han.

- For integrationen skal vi snart have trepartsforhandlinger, siger Jacob Jensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.